Link do strony z możliwością wsparcia forum:

https://pomagam.pl/forumdss_2020_22

DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna

Logo Forum Onkologicznego DUM SPIRO-SPERO
Forum jest cz?ci? Fundacji Onkologicznej | przejdź do witryny Fundacji

Czat Mapa forum Formularz kontaktowyFormularz kontaktowy FAQFAQ
 SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  AlbumAlbum
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat :: Następny temat
Czerniak złośliwy, Clark II, Breslow 0,2 mm
Autor Wiadomość
myszka 


Dołączyła: 29 Lip 2010
Posty: 735
Pomogła: 82 razy

 #316  Wysłany: 2017-12-18, 18:07  


Panika wzięła górę. Strasznie się stresowalam.Tak jak napisałaś węzeł delikatnie zaczął reagować odczynowo.I chyba też niepotrzebnie zrobiłam dziś morgologie bo wyszły podwyższone parametry białych krwinek ,ale crp ok.Zupelnie niepotrzebnie bo byłam po conajmniej 4 kawach
☺A powinnam być na czczo. Niestety stres mnie tak kierowal.Jak się jest po przejściach z czerniakiem to wszystko mi się z nim kojarzy.
 
marzena66 
MODERATOR



Dołączyła: 13 Lip 2014
Posty: 9836
Skąd: gdańsk
Pomogła: 1764 razy


 #317  Wysłany: 2017-12-19, 03:23  


myszka napisał/a:
Niestety stres mnie tak kierowal.Jak się jest po przejściach z czerniakiem to wszystko mi się z nim kojarzy.

Ja to doskonale rozumiem, ten strach pewnie będzie z Tobą cały czas ale myszka, oprócz czerniaka możesz łapać i inne choroby, infekcje i nie możesz od razu wpadać w panikę, że to czerniak wraca. Okres zimowy o wszelkie infekcje nietrudno. Przeszło, minęło, wyjaśniłaś i jesteś spokojna a to najważniejsze.
myszka napisał/a:
A powinnam być na czczo.

No na czczo powinnaś kawoszko ;)
myszka napisał/a:
bo wyszły podwyższone parametry białych krwinek

pewnie tylko minimalnie podwyższone?, też spokojnie, zrób sobie kontrolę morfologii po Nowym Roku, na czczo, bez stresów, tak na spokojnie i zapewne wszystko będzie już dobrze :)

pozdrawiam
 
myszka 


Dołączyła: 29 Lip 2010
Posty: 735
Pomogła: 82 razy

 #318  Wysłany: 2017-12-19, 07:09  


WBC 11.8 4.0-9.0 tyś/uL
RAC 4.53 4.0-5.3 mln/uL
HGB 14.1 12.0-15.5 g/dL
HCT 42.1 36.0-48.0 %
MCV 92.9 80-98 fL
MCHC 33.5 31.2-35.0 g/dł
RDW 12.8 11.5-15.0%
PLT 318 150-400 tyś/ul
MPV 8.9 6.5-11 fL
PDW 13.9 10.0-18.0 fL
PCT 0.281 0.1-0.5%
neutrofile# 9.3 2.0-6.0 tyś/ul
Limfocyty# 1.9 1.0-3.5 tyś/ul
monocyty# 0.6 0.1-1.0 tyś/ul
eosynofile# 0.1 0.00-0.40 tyś/uL
basofile# 0.0 0.00-0.10 tyś/uL
neutrofile % 78 37-70%
limfocyty% 16.0 25-45%
monocyty% 4.7 2.0-12.0%
eosynofile % 0.7 0.0-5.0%
basifile% 0.2 0.00-1.00%

CRP-2.0 0.0-10.0 mg/Ł
Nie ukrywam że też troszkę się zestresowalam tym wynikiem i pobieglam do rodzinnego.Powiedzial że tu nie ma nic groźnego. Ale ja i tak się stresuje.....
 
JustynaS1975 
Administrator



Dołączyła: 24 Cze 2011
Posty: 12614
Skąd: Warszawa
Pomogła: 2742 razy


 #319  Wysłany: 2017-12-19, 09:26  


myszka napisał/a:
WBC 11.8 4.0-9.0 tyś/uL (...)
neutrofile# 9.3 2.0-6.0 tyś/ul (...)
neutrofile % 78 37-70%
limfocyty% 16.0 25-45%(...)

Tu są niewielkie zaburzenia.
Mogą wynikać z tego, że w organizmie jest jakaś infekcja, bo
myszka napisał/a:
węzeł delikatnie zaczął reagować odczynowo

marzena66 napisał/a:
zrób sobie kontrolę morfologii po Nowym Roku

Radzę za jakieś 3 tygodnie.
Pozdrawiam serdecznie
_________________
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
Choroba moim nauczycielem, nie panem.
 
myszka 


Dołączyła: 29 Lip 2010
Posty: 735
Pomogła: 82 razy

 #320  Wysłany: 2017-12-19, 10:58  


Bardzo dziękuję za odpowiedź. Już po głowie mi chodziły wizje białaczki.. ...

[ Komentarz dodany przez Moderatora: JustynaS1975: 2017-12-19, 12:10 ]
W tym wyniku białaczki nie widać. ;) Tak jak pisałyśmy zrób morfologię za jakiś czas. :)

[ Komentarz dodany przez Moderatora: marzena66: 2017-12-19, 20:23 ]
Czarnowidztwo myszko, czarnowidztwo, na pewno nie z takimi wynikami białaczka. A kusz czarne myśli, a kysz ;) Zakaz takiego myślenia |SModM|

 
marjas42 


Dołączyła: 31 Lip 2017
Posty: 97
Skąd: Gdynia
Pomogła: 6 razy

 #321  Wysłany: 2017-12-20, 19:32  


myszko, ciekawi mnie w jaki sposób wykryłas swojego czerniaka? taki malutki a jednak..., lekarz rodzinny czy sama?
_________________
zagubiona, przerażona
 
myszka 


Dołączyła: 29 Lip 2010
Posty: 735
Pomogła: 82 razy

 #322  Wysłany: 2017-12-20, 20:37  


Sama.Moje znamię nie przypominalo wogole książkowego czerniaka.Pojawila się malutka tak jakby różowa krostka, ktora nie znikala.Wielokrotnie chodziłam z tym do dermatologa ,bo jakoś dziwnie mnie niepokoila. Ale Pani doktor uznawala mnie za hipochondryczke i że glupotami zawracam jej glowe. Jednak postawiłam na swoim i dziś dziękuję Bogu ,że nie zbagatelizowalam tego.
 
myszka 


Dołączyła: 29 Lip 2010
Posty: 735
Pomogła: 82 razy

 #323  Wysłany: 2018-05-02, 09:37  


Jak wyglądają przerzuty do skóry? Zauważyłam na ręce mała kuleczke tak ok 0,5 mm.Szczerze to nie wiem czy to miałam wcześniej, nie pamiętam.Teraz mi to wpadło w oko.Malutka twarda kuleczka taka troszkę wystająca.Światełko już mi się w głowie zapalilo..
 
Madzia70 
LEKARZ Med.Rodzinnej Lekarz Hospicyjny



Dołączyła: 26 Lut 2011
Posty: 3397
Skąd: okolice Warszawy
Pomogła: 1777 razy

 #324  Wysłany: 2018-05-22, 12:54  


Z reguły wyglądają jak wiśniowe, miękkie, zapalne guzy albo jak owrzodzenie.
_________________
"Zobaczyć świat w ziarenku piasku, Niebiosa w jednym kwiecie z lasu. W ściśniętej dłoni zamknąć bezmiar, W godzinie - nieskończoność czasu." - William Blake -
 
arawis 



Dołączyła: 05 Lis 2015
Posty: 664
Pomogła: 64 razy

 #325  Wysłany: 2018-06-05, 21:31  


myszka, napisałam na priv.
 
myszka 


Dołączyła: 29 Lip 2010
Posty: 735
Pomogła: 82 razy

 #326  Wysłany: 2020-05-29, 21:37  


10 lat od diagnozy...😊
 
Ola Olka 



Dołączyła: 11 Lip 2016
Posty: 2517
Skąd: DE / PL śląskie
Pomogła: 261 razy

 #327  Wysłany: 2020-06-19, 10:52  


myszka super |buziaki|
_________________
Niech nasza nadzieja będzie większa od wszys­tkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  


logo

Statystki wizyt z innych stron
Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group