BARDZO PILNE! Rak płuc - gdzie najskutecznej leczyć !!
Komentarze nie związane bezpośrednio z historią choroby znajdują się w => tym wątku <=
Witam,
Nie dawno wykryto u mojej mamy raka płuc. Pilnie poszukuję najlepszej placówki lub onkologa obojętnie gdzie w Polsce. Proszę Was o pomoc i bardzo dziękuję wszystkim życzliwym.
[ Dodano: 2010-11-29, 13:11 ]
Mam pełen komplet badań, opis, zdjęcia z tomokomputera itd ! Potrzebuję kogoś kto tym się skutecznie i profesjonalnie zajmie !
Leczenie raka to wielomiesięczny proces i wiele, wiele wizyt w szpitalach i klinikach. Dlatego nie jest całkiem obojętne, jak daleko jest do szpitala z domu. Aby to nieco unaocznić, trochę szczegółów z własnego podwórka: po zachorowaniu mojej żony, ja przejąłem całkowicie rolę szofera i woziłem ją na wszystkie zabiegi, operacje, chemie, naświetlania, badania kontrolne, konsylia, etc. do czasu "oficjalnego" zakończenia kuracji i jej wyjazdu na rekonwalescencję w sanatorium. Od samego początku notowałem przejechane w tym celu kilometry. Wyszło mi siedemnaście tysięcy!
Zanim podejmiecie więc jakąkolwiek decyzję, weźcie ten drobiazg pod uwagę.
Jeśli chodi o terytorium naszego kraju to nie ma żadnego problemu, bo tak się składa że oprócz Szczecina mamy rodziny we wszystkich większych miastach.
Co do diagnozy - mam pełną dokumentację, ale ponieważ to wyniknęło w ostatnim tygodniu, potrzebna jest jeszcze biopsja, na którą mamy czekać do lutego 2011!!! Dlatego szukam miejsca gdzie mogę to zrobić jak najszybciej. pozdrawiam
Jak mam dodać jpg? mam opis na swoim komputerze, zdjęcia dostanęjutro na CD. Jak mam dodać jpg?
[ Dodano: 2010-11-29, 16:29 ]
ok
[ Dodano: 2010-11-29, 16:30 ]
i jeszcze jeden
[ Dodano: 2010-11-29, 16:47 ]
Dziękuję Wszystkim tym którzy na to spoglądają. Trzeba mieć wiarę w to że są ludzie którzy na tym się znają i są gotowi pomóc.
Witaj campers
Dlaczego piszesz, że biopsja ma być dopiero w luty? Przeciez macie wyraźnie w wypisie zaznaczone, że BAC płuca odbedzie się 14 XII, czyli de facto za dwa tygodnie...
na razie lekarze podejrzewają na podstawie TK guz płuca i kilka meta w obu - niestety płucach... ale musicie poczekac na wynik biopsji...
powiedziano nam że wyniki będą na początku stycznia, ale możliwe przyjęcie do szpitala dopiero na luty.
[ Dodano: 2010-11-29, 16:59 ]
a przecież czas upływa i mama nie jest wcale leczona. Mnie jest ciężko ze świadomością że "tam" się cały czas coś rozrasta.
[ Dodano: 2010-11-29, 17:01 ]
Dlatego szukam miejsca gdzie szybciej zrobią biopsję i już podejmą jakieś działania....Jak mam z mamą spędzić Święta wiedząc o tym?!?
Widzisz, kiedyś uratowałem topiącą się dziewczynke w jeziorze. Ale to było proste - impuls-skaczesz i wyciągasz ją na brzeg...Teraz zdaję sobię sprawę że "w tej wodzie ja nie umię pływać", a impuls jest...
[ Dodano: 2010-11-29, 17:08 ]
co do decyzji - nie ma innych. Nie wiedzą gdzie jest ognisko...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum