Witam nie jestem tu nowa Ale nie pamiętam danych do starego konta mama miała raka migdalka jest juz 3 lata po leczeniu i wszystko ok teraz Ja mam problem a wiem że zawsze mogliśmy liczyc na Waszą pomoc. Czy mógł by ktos z Państwa zinterpretować mój wynik usg tarczyca bardzo proszę bo szaleje DODAM że wyniki tsh ft3 i ft4 sa w normie.
[ Komentarz dodany przez Moderatora: JustynaS1975: 2018-04-19, 18:41 ] Załączając wyniki badań, proszę usuwać dane lekarzy i pacjenta.
Justynao,
Niby opisane są węzły o prawidłowej strukturze ale jest ich sporo, są dość mocno powiększone, powiększony płat tarczycy, trochę tych zmian jest. Koniecznie do endokrynologa i trzeba to dokładniej sprawdzić, biopsja, wycięcie węzła?.do decyzji lekarza.
Martwie się tymi węzłami ze sa hypoehogenne Tata mial przy chloniaku...juz 11 lat po leczeniu wszystko ok. Choc też przypuszczam że węzły te mogą być powiększone od alergii ciągle mam rozdrapana skórę głowy . No i ten guzek w tarczycy .. ? W środę zapisałam sie do onkologa Ale do tego czasu to ja zejdę na zawał
W środę zapisałam sie do onkologa Ale do tego czasu to ja zejdę na zawał
Nie zejdziesz, chyba, że sama będziesz się nakręcać. Kochana co ma być to już i tak jest i tego nie zmienisz ale na razie czy będziesz się stresowała czy nie będziesz to ani to nie zniknie ani nie zmieni diagnozy więc na razie staraj się nie potęgować strachu bo jeszcze nic nie jest przesądzone ani nikt Ci nie postawił diagnozy.
Wiem, trudne ale Twój stres działa tylko na Twoja niekorzyść.
Węzły są raczej infekcyjne. Jeśli masz atopowe zapalenie skóry albo jakiś wyprysk kontaktowy, to prawdopodobnie to jest przyczyną. Nie ma powodu do niepokoju
Powtórz sobie jeszcze USG za jakieś 4-6 miesięcy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum