To właśnie Nasza Prezes DSS Magdalena Kręczkowska musi własną głową przebijać mur w Resorcie Zdrowia (dosłownie i w przenośni), żeby nasi chorzy mogli się leczyć nowymi metodami.
DumSpiro-Spero, Dziękujemy (przez duże D)
Dokladnie
P.S. Jestes WIELKA!
_________________ W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca. -Paulo Coelho
To właśnie Nasza Prezes DSS Magdalena Kręczkowska musi własną głową przebijać mur w Resorcie Zdrowia (dosłownie i w przenośni), żeby nasi chorzy mogli się leczyć nowymi metodami.
DumSpiro-Spero, Dziękujemy (przez duże D)
Z wielkim wzruszeniem informuję, że na bazie tekstu naszego Forum powstało... słuchowisko radiowe.
Autorzy postanowili wybrać jedną postać z naszego Forum i zaprezentować jej historię. Historię tę przedstawiono w oparciu o treść wątku bohaterki słuchowiska (treści niemal nie zmieniano! po prostu czytano nasze Forum), słuchowisko "zajrzało" również do kilku innych wątków.
Pewnie rozpoznacie kilka naszych "nicków"...
Bohaterką słuchowiska jest zufed
Forum czytają aktorzy, w roli Zuzy wystąpiła Katarzyna Chmara-Colins.
Słuchowisko jest w pewnym sensie sztuką, zresztą zobaczycie sami...
Po jego zakończeniu odbywa się rozmowa z Autorami słuchowiska - Żanetą Walentyn i Michałem Słobodzianem (Polskie Radio). Opowiadają oni jak trafili na nasze Forum i co na nim odnaleźli... Mówią o wielu sprawach, które tu odkryli, mówią o Was wszystkich.
Całość trwa ponad 50 minut. To godzina wielkich wzruszeń.
Słuchowisko odtworzono raz na antenie Polskiego Radia Pomorza i Kujaw, Rozgłośni w Bydgoszczy ( http://www.radiopik.pl ), wkrótce zostanie tam odtworzone ponownie, obecnie oczekuje też na emisję w 1 programie Polskiego Radia w Warszawie.
Słuchowisko weźmie ponadto udział w ogólnopolskim Konkursie Artystycznych Form Radiowych organizowanym przez rozgłośnię Polskiego Radia w Toruniu. Mamy trzymać kciuki (więc TRZYMAMY! )
Czytałem wątek Zufed...
Słuchowisko przeżywałem, chciałbym aby wszyscy ludzie mogli usłyszeć i poczuć to wzruszenie, ten ból i radość, rozpacz i nadzieję...
Podziękowanie należą się wszystkim, którzy pracowali nad tym słuchowiskiem, myślę, że jest ono przeznaczone dla wszystkich a nie tylko dla chorych.
Madziu, Zufed dziękuję
Również przeczytałam wątek zufed.... pomogła mi podjąć decyzję co do dalszej diagnostyki. Myślę że to doskonały pomysł aby o forum dowiedziało się więcej ludzi którzy albo są chorzy albo mają chorego w rodzinie.
Podziękowania dla autorów słuchowiska i bohaterki (zufed ) nie zapominając o twórcach forum.
_________________ [*] śpij spokojnie kochana moja (27.09.2015)
Wspaniałe słuchowisko... tylko czemu oczy takie szklane... nie można opanować... Nie potrafię lepiej ująć tego niż Roman:"chciałbym aby wszyscy ludzie mogli usłyszeć i poczuć to wzruszenie, ten ból i radość, rozpacz i nadzieję...
Podziękowanie należą się wszystkim, którzy pracowali nad tym słuchowiskiem, myślę, że jest ono przeznaczone dla wszystkich a nie tylko dla chorych...".
Zufed, "Twoje konto" jest wzorcem dla nas wszystkich i trwać będzie zawsze.
Magdo, dziś w TVN 24 byłaś wspaniała, Walczysz o Nas i dla Nas, jesteś Kochana.
_________________ Przeszłość została napisana, lecz możemy się z niej uczyć i zmieniać przyszłość
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum