Przy okazji zapraszam do wątku Basi-Berty, prezentujemy tam aktualne zdjęcia siostry Magistra-Romana, Ritki, czyli drugiego Gazdowego szczeniaka :
http://www.forum-onkologi...,615.htm#156091
Gazdo - hop,hop!!! Gdzie jesteś??My tutaj cieszymy się z wygranej Twoich znajomych,a Ty milczysz.Ja też głosowałam i w ten sposób ociupinkę pomogłam,cieszę się z wygranej i gratuluję Remikowi i Jego przesympatycznej Żonie
_________________ Czasami trzeba usiąść obok i czyjąś dłoń zamknąć w swojej dłoni, wtedy nawet łzy będą smakować jak szczęście
Empatia - w psychologii zdolność odczuwania stanów psychicznych innych istot (empatia emocjonalna), umiejętność przyjęcia ich sposobu myślenia, spojrzenia z ich perspektywy na rzeczywistość (empatia poznawcza).
Osoba nie posiadająca tej umiejętności jest "ślepa" emocjonalnie i nie potrafi ocenić ani dostrzec stanów emocjonalnych innych osób. Silna empatia objawia się między innymi uczuciem bólu wtedy, gdy przyglądamy się cierpieniu innej osoby, zdolnością współodczuwania i wczuwania się w perspektywę widzenia świata innych ludzi.
Psychologowie zastanawiali się skąd bierze się uczucie empatii i dlaczego niektórzy ludzie są go pozbawieni. Empatia jest jednym z najsilniejszych hamulców zachowań agresywnych, więc jest to także pytanie istotne z punktu widzenia inżynierii społecznej.
źródło http://www.sciaga.pl/teks...empatia_pojecie
No... skoro mój wąteczek stał się platformą wymiany myśli, i poglądów... to za bardzo nie rozumiem czemu o empatii piszesz. Bo jeśli chodzi o odczucia związane z jedzeniem schabowego, to tymczasowo są mi obce. Złapałem jelitówkę.
_________________ Każdy ma swoje walety i zady
THINK BEFORE YOU SAY SOMETHING STUPID
no właśnie trzymało mnie... od południa, cały wieczór, w nocy trochę, potem spałem, zjadłem obiad, znowu mnie złapało, dzisiaj do obiadu podszedłem ostrożnie, ale skończyło się tylko niewielką porażką, teraz dokładam do pieca co i usuwam popiół, i jakoś tak moje myśli zaczynają się w stronę piwa skradać...
Troglodyta ruszył w trasę po Polsce, coby znajomych odwiedzić. No i nawet do Częstochowy ma zawitać. Ogólnie mu się nie dziwię - chłop duży, prawa ręka w gipsie, u lewej ma strasznie krótkie palce - a radzić sobie trzeba.
- jedź, szukaj - poradziłem...
P.S. A czy Ty wiesz, że on za maleńkiego z mamą do opery chodził, i nie jeździł do babki na wieś drewno rąbać?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum