-Gazdo serce moje,jak piszesz takie mądre określenia to napisz z wyjaśnieniem jak to robić.Pamiętaj,że wśród fanek masz i takie w wieku hm-starszej młodzieży,która wciąż się tych nowości uczy.Chociaż chyba mnie masz wśród swoich znajomych,ale nie wiem czy o to Ci chodzi
[ Dodano: 2012-10-12, 20:56 ]
Gazdo,na facebooku jest Pensjonat Zosia ,to ja na tej stronie sobie klikam różności.To jest też Twój profil?Jakby co,mogę być fanką obydwu profili Gazdy
No... a w kwestii "mojego" profilu Żegiestów Zdrój... To z sołtysem mam na pieńku, bo cymbał przedni jest z niego... Ostatnio zebranie wiejskie zaczął:
" Kołdra jest jedna. Jak głowę przykryjesz, to nogi wystają. Jak na nogi naciągniesz, to głowa goła..." I przeszedł do tłumaczenia, dlaczego w tym roku gmina Muszyna nie przeznaczyła złotówki dla Żegiestowa (drogę gminną na ten przykład dzisiaj w czynie społecznym robiliśmy. A jakże - machałem łopatą beton rozciągając po dziurach, sołtysa oczywiście nie było). Ja tam nie ukrywam co mam na myśli, a ludzie raczej we wsi mnie szanują i lubią... jak ostatnio skrytykowałem sołtysa, to na kolejne zebranie wiejskie NIKT NIE PRZYSZEDŁ, a opinii o sołtysie zasłyszanych w sklepie cytował nie będę, bo się nie nadają
Tak to jest, jak zięć sołtysa w urzędzie gminy robi, a burmistrz publicznie oświadcza, że mu w gminie dwa uzdrowiska potrzebne nie są (Muszyna i Żegiestów. Znaczy tylko Żegiestów mu potrzebny nie jest). Tak to u nas na prowincji - sołtys na postronku u burmistrza chodzi. A Gazda nikogo się nie boi
_________________ Każdy ma swoje walety i zady
THINK BEFORE YOU SAY SOMETHING STUPID
A mnie fart nie opuszcza . Codziennie udaje mi się "wbić" piąteczkę I na ten moment jest 4545.
[ Dodano: 2012-10-12, 22:57 ] Gazda, Lekko jest gadać to, co się myśli. I ja mam też tę "wadę-zaletę"? Taka już jestem, co w głowie to idzie w eter. A, że nie każdemu to się podoba....Cóż Trza jednak mieć zasady A jak! I tak trzymaj.
My nie jesteśmy czasem spokrewnieni?-ja mam tak samo
W mojej gminie też pracuje kilka małżeństw i kilka osób,które miejsce młodym zajmują,a które już dawno wnuki powinny bawić w domu.Wójt jest dosyć dużej postury i rozmowa też z nim taka sama-ciężka.Miałam okazję kilka rozmów z nim odbyć i czasem mam wrażenie,że mimo mojej gęby wychodzę od niego z gabinetu głupsza,niż byłam,jak wchodziłam.Masło maślane-jak to się mówi.
Pozdrawiam
[ Dodano: 2012-10-13, 11:10 ]
Dzisiaj przyjęło tylko 2 moje głosy,a głosowałam takim samym sposobem,jak wczoraj-raz na godzinę.Nie wiem,od czego to zależy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum