Autor |
Wiadomość |
Temat: Rak nerki chromofobowy |
beata0970b
Odpowiedzi: 48
Wyświetleń: 35104
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2013-08-12, 11:25 Temat: Rak nerki chromofobowy |
Witaj
Moja mama ma ma robić rtg płuc raz na rok - tak jest w wco , jest dwa lata po operacji .Chyba ,ze są jakieś przesłanki żeby zrobić szybciej . A usg jamy brzusznej pewnie nie zaszkodzi , żebyś zrobił teraz.
Pozdrawiam serdecznie |
Temat: Guz nerki lewej |
beata0970b
Odpowiedzi: 19
Wyświetleń: 23779
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2013-06-13, 21:04 Temat: Guz nerki lewej |
Witaj
Mój tata przeszedł dwie operacje nerek.W szpitalu był tydzień.Wstał chyba w trzeciej dobie.W pierwszej dobie dostawał morfinę.Od razu w szpitalu miał pas tzn.wstawał , siadał tylko z pasem.Za każdym razem byłam przy nim od razu po operacji aż do wieczora i nie było najgorzej.Na drugi dzień rano było już o wiele lepiej.
W domu już z dnia na dzień było lepiej , nie brał tabletek przeciwbólowych, ale cały czas chodził w pasie.
Pozdrawiam i trzymam kciuki.Będzie dobrze.
Beata |
Temat: Guz lity nerki |
beata0970b
Odpowiedzi: 60
Wyświetleń: 43168
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2013-05-21, 21:11 Temat: Guz lity nerki |
Witaj
Strasznie się cieszę:) dobrze ,że zdecydowałaś się na Poznań , jesteś już po i takie wieści.
My robiliśmy TK tam kilka razy i za każdym razem zmiany na nerkach były widoczne nawet kilkumilimetrowe torbielki.
Moja koleżanka 3 lata temu miała identyczną sytuację , tyle że była już przyjęta do szpitala i jak zrobili jej TK to się okazało że nic nie ma i ją wypisali.A wcześniej miała kilka usg robione przez dwóch lekarzy i niby był guz.Tyle że nie drążyła więcej tematu , ale ostatnio robiła usg i jest ok.
Wydaje mi się ,że jesteś trochę podobna do mnie z nakręcaniem się i wyjaśnianiem wszystkiego do końca.Dlatego dla swojego spokoju zrób ten rezonans , zawsze będziesz spokojniejsza do końca.Możesz też iść z płytą do jakiegoś dobrego radiologa lub urologa żeby obejrzał dokładnie płytę.Ja robiłam tak kilka razy oczywiście prywatnie.Weź opis usg żeby wiedział gdzie szukać.
Pozdrawiam serdecznie. |
Temat: Guz nerki |
beata0970b
Odpowiedzi: 30
Wyświetleń: 25003
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2013-05-20, 11:17 Temat: Guz nerki |
Właśnie pas , tata miał go już w szpitalu i dobre 6 tygodni go nosił , bez niego się nie ruszał. |
Temat: Guz nerki |
beata0970b
Odpowiedzi: 30
Wyświetleń: 25003
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2013-05-20, 07:01 Temat: Guz nerki |
Witaj Elsie
Mojego tatę bolało bardzo długo , tak samo jak miał usuniętą całą nerkę czy tylko część drugiej.Długo dochodził do siebie 1 - 1,5 miesiąca był obolały.Miał najpierw 50 lat potem 60.
W domu raczej nie brał silnych leków przeciwbólowych.Pamiętam , że raz coś dźwignął i strasznie go bolało , ale generalnie się oszczędzał .
Dobrze ,że dzisiaj idziecie do lekarza |
Temat: Rak nerki ze wznową |
beata0970b
Odpowiedzi: 59
Wyświetleń: 38329
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2013-05-08, 16:09 Temat: Rak nerki ze wznową |
Witajcie
Wieści mam dobre , jest stabilizacja tata dostał 22 cykl - bardzo się cieszę , ale gdzieś tam myślę o mamie wiki i o niej jak szczęśliwa pisała , że jest dobrze , a teraz tak wszystko się szybko potoczyło, ale wierzę że jeszcze będzie u niej dobrze.
Mam nadzieję ,że chociaż troszkę wniosłam optymizmu ( przy tych smutnych ostatnio wpisach ) dla wszystkich walczących i ich rodzin ,że może nie jest jeszcze tak źle jak by się wydawało.
Tata bierze sutent od XI.2010 roku - czyli 2,5 roku.
Pozdrawiam i trzymam kciuki za wszystkich |
Temat: Marysia5 - komentarze (vf6) |
beata0970b
Odpowiedzi: 119
Wyświetleń: 35464
|
Dział: Tu trzymamy KCIUKI Wysłany: 2013-05-07, 17:16 Temat: Marysia5 - komentarze (vf6) |
Witaj Marysiu
Trzymam kciuki mocno, wiem co czujesz , my czekamy już tydzień i jutro ma być wynik TK i dopiero dowiemy się po przyjęciu taty na oddział.Dzwoniłam ,ale przez te święta wszystko się przedłużyło.Boję się myśleć ,że może być inaczej niż dobrze , ale wiem ...czytam...inne smutne posty :(
Ściskam i pozdrawiam Ciebie i męża. |
Temat: Rak nerki jasnokomórkowy z przerzutami |
beata0970b
Odpowiedzi: 132
Wyświetleń: 68443
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2013-04-16, 21:43 Temat: Rak nerki jasnokomórkowy z przerzutami |
Aniu
Również trzymam kciuki , żeby jak najszybciej tata otrzymał nowe leczenie , które zatrzyma chorobę ,żeby wrócił spokój i nadzieja na długi,długi czas.Myślę o Was ) pozdrawiam serdecznie. |
Temat: Rak nerki jasnokomórkowy |
beata0970b
Odpowiedzi: 89
Wyświetleń: 47794
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2013-02-24, 10:03 Temat: Rak nerki jasnokomórkowy |
Witaj Rysiek 62
Podczytuję Twój watek i kibicuję Ci z całego serca.
Wiem ,że się denerwujesz , jesteś bardzo czujny i dobrze.My po operacji taty 3 lata temu tak około 1 miesiąc po,też mieliśmy incydent z krwiopluciem ( chyba dwa razy ).
Bardzo się denerwowałam, chciałam już tatę wysyłać na TK płuc , szukałam lekarza , ale przeszło i się nie powtórzyło, a przerzutów tez nie było.
Tłumaczyłam sobie ,że może to być jakiś skrzep jeszcze po operacji.
Więc może będzie podobnie , przed operacja pewnie miałeś rtg płuc ??Trzymam kciuki i życzę Ci spokojnej rekonwalescencji.
Ściskam i pozdrawiam gorąco
Beata |
Temat: Rak nerki z przerzutami do płuc, przedłużenie życia |
beata0970b
Odpowiedzi: 79
Wyświetleń: 35416
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2013-01-23, 19:15 Temat: Rak nerki z przerzutami do płuc, przedłużenie życia |
Strasznie mi przykro |
beata0970b
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2012-12-09, 10:17 Temat: Rak nerki z przerzutami do płuc, przedłużenie życia |
Witajcie
U nas tez skutki uboczne są nadal dokuczliwe,też bolą kości - biodra , ramiona ,też ciężko tacie wstać z łóżka.potem jak rozchodzi to jest lepiej.Są silne bóle brzucha i biegunki.teraz doszło krwawienie z nosa , ból gardła.Takie objawy były u nas na początku brania ( krew ) i teraz po 2 latach znowu wróciły.W nocy od 4 już nie śpi.
Ale żyję !!!! jak mówi tata.
Piszę to żeby jakoś Was pocieszyć - że te skutki ma każdy biorący lek ,że czasami jest tak,że ma się już dość , ale potem jest 2 tygodnie przerwy i chce się żyć.
Jak mówił Jermal- tęsknię za skutkami sutentu....
Mój tata też się wzbrania przed lekami przeciwbólowymi, ale cały czas bierze tabletki osłonowe na żołądek,ecomer tabletki ,na biegunkę.
Życzę dużo wytrwałości i spokoju.
Pozdrawiam |
beata0970b
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2012-11-23, 08:29 Temat: Rak nerki z przerzutami do płuc, przedłużenie życia |
Witaj
Masz na swoje usprawiedliwienie straszną tragedię , którą teraz przechodzisz - chcesz ratować tatę za wszelką cenę.Czekanie na rozpoczęcie leczenia jest najgorszym okresem, nie wiem czy nie gorszym od samej diagnozy.U mnie właśnie tak było.
Ty dopiero zaczynasz poruszać się w tym trudnym świecie i oswajasz się z chorobą .
Opisujesz to co czujesz , czym się chcesz podzielić , emocje robią swoje.Dużo tu jest takich postów szczególnie na początku swojej walki z chorobą swoją czy bliskich kiedy szuka się najlepszego rozwiązania.
Obwinia się wtedy wszystkich i wszystko dookoła.
Więc nie zadręczaj się teraz wyrzutami - takie zachowanie jest jak najbardziej normalne dla nas którzy przez to przechodzimy )
Życzę Ci dużo siły i wytrwałości , spokoju i wiary w to że się uda )
Pozdrawiam serdecznie i gratuluję tacie takiej córki |
Temat: Rak jasnokomórkowy nerki z przerzutami do trzustki |
beata0970b
Odpowiedzi: 134
Wyświetleń: 68545
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2012-08-30, 16:43 Temat: Rak jasnokomórkowy nerki z przerzutami do trzustki |
Ewa wczoraj odezwała się i napisała ,że dzisiaj rano będzie miała operację usunięcia drugiej nerki , która już nie pracowała i krwawiła ( z guza ??) miała bardzo wysoka kreatyninę ponad 9.Tak więc jest już po.
Wiem tylko tyle
Napisałam choć nie wiem czy Ewa by sobie tego życzyła,ale dużo osób na tym forum się o nią martwi więc myślę ,że nie będzie miała mi za złe.
Jak będę wiedziała coś więcej to się odezwę. |
Temat: Rak nerki |
beata0970b
Odpowiedzi: 113
Wyświetleń: 67033
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2012-08-19, 21:40 Temat: Rak nerki |
Aniu
Strasznie mi przykro :( .
Twój tata jest w wieku mojego,oboje brali sutent , a na prywatnej poczcie wymienialiśmy się uwagami,zawsze interesował się co u niego.
Będzie mi Go bardzo brakować,jego mądrości życiowej ,wyjaśnień zawiłych tematów w prosty sposób,optymizmu i wiary w to ,że się uda.
Jest mi bardzo smutno i trudno się z tym pogodzić , przecież to nie tak miało być....
Pozdrawiam |
Temat: Rak nerki jasnokomórkowy z przerzutami |
beata0970b
Odpowiedzi: 132
Wyświetleń: 68443
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2012-07-18, 07:00 Temat: Rak nerki jasnokomórkowy z przerzutami |
Witaj aniutka
Trzymam kciuki żeby się udało i cieszę się ,ze tato tak dobrze zareagował na lek, ale przyłączam się do słów pstrysi, że trzeba dzwonić,pytać itd.
My czekaliśmy na zgodę około 2- 3 tygodnie ( dlatego ten termin 3 m-ce jest bardzo odległy ) i co kilka dni dzwoniłam do lekarza prowadzącego czy już wysłali, potem czy jest odpowiedź itd.
Pewnie mieli mnie już dosyć , ale może tak trzeba.
Pozdrawiam serdecznie |
|