Dyskopatia lub zmiany zwyrodnieniowe kręgosłupa mogą nie boleć przy samym kręgosłupie. Może boleć "w boku" albo nawet w stopie. Nerka boli dość wysoko, niemal pod samymi żebrami. Poza tym w badaniu moczu cech zapalenia nerek nie ma.
Ból w dole brzucha po oddaniu moczu może pochodzić od zapalenia jajników na przykład.
_________________ "Zobaczyć świat w ziarenku piasku, Niebiosa w jednym kwiecie z lasu. W ściśniętej dłoni zamknąć bezmiar, W godzinie - nieskończoność czasu." - William Blake -
Torbiel na jajniku może być przyczyną bólu, oczywiście.
Zdarzają się torbiele bezobjawowe, jednak często towarzyszy im stan zapalny i pojawia się ból - właśnie "z boku" brzucha (jednak zazwyczaj w dolnej jego części).
_________________ "Zobaczyć świat w ziarenku piasku, Niebiosa w jednym kwiecie z lasu. W ściśniętej dłoni zamknąć bezmiar, W godzinie - nieskończoność czasu." - William Blake -
No właśnie o to mi chodziło... Ale teraz to ja już nie wiem co to może być strasznie się boje ale to zawsze tak mam przy każdym badaniu. Gdy by był stan zapalny przy torbieli to pewnie było by to widocznie w morfologii??
Witam ponownie wszystkich.
Tydzień temu minęły 5 lat od pierwszej chemii mamy i chociaż nie wszystko jest tak jak kiedyś to cieszymy się że mama jest nadal z nami.
Pokonaliśmy tak ciężka chorobę. Teraz po tylu latach wiem że strach o życie mamy nigdy nas nie opuści.
I wraca z podwójną sila przy każdym kontrolnym badaniu. Równie duża jest ulga gdy okazuje się że nadal mamy czas.
Czas wspólny, który najczęściej nawet się nie dostrzega dopiero choroba nam go pokazuje.
Wiara, wolą walki i odpowiedni specjaliści mogą prowadzić do zwycięstwa nawet gdy siły są nie równe.
Rak to nie wyrok pamiętajcie warto walczyć do końca nawet jeśli tylko o jeden dzień dłużej z bliska osoba to warto.
Pozdrawiam wszystkich. I życzę takiego zakończenia jak nasze.
Mila,
Bardzo Ci dziękuję za ten post. Daje on nadzieję wszystkim naszym pacjentom. Jest bardzo ważny, dziękuję, że chciało Ci się zajrzeć i napisać
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum