Dziękuję wszystkim razem i każdemu z osobna, za wsparcie w tym trudnym czasie choroby. Od dnia kiedy dowiedziałam się, że mam podejrzenie raka, aż do dzisiaj. Dziękuje za to, że dzięki Wam dowiedziałam się co to za choroba. Dziękuję, że w chwilach upadku mogłam na Was liczyć. JESTEŚCIE WIELCY.
Ps. Nie myślcie sobie, że Was opuszczę. Będę tu często zaglądać i oczywiście pomagać innym.
[ Dodano: 2014-03-06, 20:35 ]
Jeszcze mogę Wam podać wyniki badań.
TSH - 210,420 IU/ml
TG - 0,04
ANTY-TG - 103,8
USG - tutaj napiszę, że czysto
SC- T24: 0,10 % Śladowy wychwyt radiojodu w obrębie szyi
SCC -W scyntygrafii diagnostycznej nie uwidoczniono ognisk patologicznego wychwytu radiojodu.
Czy z tym śladowym wychwytem w scyntygrafii tarczycy kiedyś mogą być problemy ?
_________________ Czy to nie smutne, że większość ludzi musi zachorować, by zdać sobie sprawę z cudowności życia?
Jostein Gaarder
Od dzisiaj już mogę brać mój poprawiający życie Euthyrox. Najpierw najmniejsza dawka czyli 50 mg., ale będę stopniowo zwiększać, aż dojdę do dawki 125 mg.
_________________ Czy to nie smutne, że większość ludzi musi zachorować, by zdać sobie sprawę z cudowności życia?
Jostein Gaarder
Wracam z pytaniem do wszystkich którzy musieli odstawiać lek (Euthyrox, Letrox) do badań lub leczenia jodem radioaktywnym. Ile miesięcy u Was trwało ustawianie od nowa hormonu do pełnej supresji (0,1 mg.) ?
Pytam, bo wczoraj byłam u endokrynologa, okazało się, że jeszcze mam niedoczynność, a dawkę hormonu ( Euthyrox 125 mg.) biorę już od końca marca.
Na razie mam brać naprzemiennie 125/ 150 mg., za 6 - 9 tygodni znowu mam zrobić TSH.
Jostein Gaarder
Czy to jest możliwe żeby rok od drugiej operacji mógł być napad tężyczki ?
W nocy miałam nieprzyjemne 2 napady. Skurcze mięśni, mrowienie palców u ręki. Za drugim Razem miałam tak jakby skurcz ust.
Szukam przyczyny.
Jostein Gaarder
Nie wiem. Tak naprawdę to w ogóle nie powinnam mieć takich napadów, bo przytarczyce nie zostały mi usunięte, a wyniki badań wapnia i magnezu ostatnio robione były bardzo dobre.
Jostein Gaarder
Nie wiem. Tak naprawdę to w ogóle nie powinnam mieć takich napadów, bo przytarczyce nie zostały mi usunięte, a wyniki badań wapnia i magnezu ostatnio robione były bardzo dobre.
Jestem tutaj nowym użytkownikiem i uczę poruszać się po forum ale powiem to co mój Endokrynolog tj.
Na każdej wizycie męczy mnie czy biuorę wapno aby uniknąć skurczów , też zostawiono mi przytarczyce ale jestem po dwóch "jodowaniach" więc nie ma pewności czy coś się z nich zostało.
Zalecona dawka wapna 1000 koniecznie z witaminą D3 gdyż witamina podczymuje gdyż same wapno b.szybko się wypłukuje.
Wraz z TSH co 3 mce robię badam wapno.
Lepiej dmuchać na zimne.
Karolinko zapytałam Cię, bo sama tez mam czasami problemy.
Ja mam czasami lekkie drżenie mięśni nóg, od zawsze, a teraz po operacji co jakiś czas to się powtarza.
Wtedy zażywam sam magnez, bez żadnej witaminy i jest ok.
Życzę Ci abyś znalazła przyczynę takiej reakcji organizmu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum