karolinax, dag98 dzięki za troskę.
Wynik histopatologiczny: Rak brodawkowaty tarczycy z przerzutami do węzłów chłonnych szyi po stronie prawej. pT2mN1b.
W sumie znaleziono 16 węzłów chłonnych o średnicy do 1.8cm w trzech stwierdzono przerzuty raka brodawkowatego. (Badanie histopatologiczne 312400). Po lewej stronie lewej nic nie znaleziono (Badanie histopatologiczne 312364).
[ Dodano: 2014-09-17, 13:13 ]
Przepraszam, że w dwóch postach, ale pomyliłem przyciski
.
Jeśli chodzi o dalsze leczenie to mam skierowanie na przyjęcie na oddział terapii izotopowej na 31.10.2014r. Na 4 tygodnie przed mam odstawić Euthyrox. Na konsultacji powiedziano mi, że będę w szpitalu 7dni, później przez 10 dni będę miał zakaz przebywania w obecności dzieci do lat 18 i kobiet w ciąży.
Powoli dochodzę do siebie po operacji. Rana bardzo dobrze mi się goi. W mowę muszę wkładać trochę wysiłku. Z tego co zauważyłem to nie mogę wydobyć cienkich dźwięków (udawanie skomlenia małego pieska lub udawanie kurczaczka jest kompletnie poza moim zasięgiem
). Moi znajomi śmieją się, że przez telefon słychać tak jakby rozmawiali z robotem. Moje dzieci mają za to radochę po z podniesieniem głosu to też porażka.
Najgorzej jest z ręką, wszelkie jej obciążenie gdzieś około 2 kg powoduje ból. Przy wyprostowanej ręce mam znacznie ograniczoną ruchomość. Żeby podnieś ją wyprostowaną przodem lub bokiem do góry, muszę przełamać granicę dość dużego bólu.
Przy ostatniej wizycie dostałem skierowanie na rehabilitację, może to coś pomoże.