Przy chemii takie zmiany są częste...
Na biegunkę normalnie lekarze dają nifuroksazyd, sprawdź czy u taty nie ma przeciwwskazań.
I lekka dieta ryżowo- marchewkowa.
W aptece można kupić gotową mieszankę dla dzieci z ryżu i marchewki, a można samemu przygotować, lekko osolić i jeść takie lekko rozgotowane.
okazało sie ze pierwszy cykl CVP nie przyniosł porzadanego efektu wiec zmieniono cykl na RFC. czy ktos wie cos o tej odmianie chemii czy jest mocniejsza czy jak??
czy ktos wie cos o tej odmianie chemii czy jest mocniejsza czy jak??
Po prostu inna. Zawsze się tak robi, że się wymienia chemię na inną, jeśli ta pierwsza nie zadziałała. To nie znaczy, że któraś działa silniej czy lepiej, po prostu na jednego zadziała taka, na innego inna (oczywiście istnieje niestety możliwość, że żadna nie zadziała).
Doczytałam, że terapia RFC - rytuksymab, fludarabina, cyklofosfamid. Rytuksymab to MabThera. Ja takiej chemii nie miałam, ale niektórzy znajomi tak i z ich relacji wynikało, że znoszą dobrze. Ale to oczywiście wszystko zależy od organizmu. I oczywiście RFC ma skutki uboczne jak każda inna chemia.
_________________ Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
Choroba moim nauczycielem, nie panem.
a jak to jest z ta chemia. chodzi mi o to po ilu cyklach mozna ja skonczyc? czy to zalezy indywidualnie czy kazdy musi przejsc jakas okreslona ilosc chemii i wtedy jest koniec?? czy moze jest tak ze po kazdym cyklu wkonuje si badania i indywidualnie sie okrsela ile chemii trzeba przyjac?
pani doktor powiedziala ze jezeli w ciagu 3 tyg nie dojdzie do powiekszenia wezłów chłonnych to bedzie dobry znak i tata ma na 11 kwietnia byc na druga chemie i do tej pory wezłów nie widac(odpukac w niemalowane).
tata od srody jest w szpitalu na kolejna chemie i teraz nie dostał zadnej kroplówki tylko same tabletki i na dodatek wczoraj dostał ich o polowe mniej. czemu lekarze zmniejszyli mu te tabletki i czemu znow dostał inna chemie?? czy to jest standardowe leczenie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum