wczesniej zona miala wykonywane TK a teraz ma byc RTG- nie porownuje sie dwoch roznych badan.
... no właśnie ,ale trudno mi się "dogadać z lekarzami na moje watpliwości mowia że taka jest procedura, wychodzi ja swoje oni swoje ,cytują mi jakieś formułki i taka jest rozmowa między nami. Nie bardzo chcę naciskać wkońcu to oni leczą żonę .
Witam
Dzisiaj zawiozłem żonę na trzecią chemię, wyniki badania krwi dobre ,
miała też robione RTG jak powiedział lekarz wszystko jest dodrze , płuca tak jak u zdrowego człowieka.
Nie wiem ale ja bardzo się cieszę
Sądząc po epikryzie, wdrożona zostanie chemioterapia z dalszą oceną efektywności leczenia po (zapewne) 2 cyklach.
Żona jest po trzecim cylku 21.04 ma się zgłosić na czwarty,miała RTG jak twierdzi lekarz "dobre", na pytanie o dalsze leczenie tz radioterapie odpowiedział że myśla nad tym to jak to właściwie jest. Czytałem co pisała na temat leczenia DSS i nić tu mi się nie zgadza.
Prosiłbym o jakieś sensowne wytłumaczenie jeżeli to możliwe.
poadrawiam Andrzej
Witam,
wybaczcie może trochę namieszałem ale czytam i czytam i nic mi się nie zgadza ,RTG zamiast TK ,teraz czwarta chemia 21.02 ,żadnych badań.Pytam o naświetlania Lekarz odpowiada "tak" po konsultacjach.Tu wyczytuję co innego lekarz co innego a ja już nie wiem co mam robić czy tylko czekać na to najgorsze , jestem poprostu bezsilny i zrospaczony.
Paracetamol/ Ibuprom na poczatek nie zaszkodzi.
Czy zona nie ma zatwardzen?
Badanie kontrolne po 2 cyklu ma na celu sprawdzenie, czy chemia dziala.Czasem wykonuja ja po 3 cyklu. U Was bylo RTG- no ale lekarzowi wystarczylo to badanie do stwierdzenia, ze chemia dziala- wazne, ze dziala
Naswietlania powinny byc wlaczone NIE POZNIEJ niz po 3 cyklu-teraz jest dobry moment na konsultacje!
_________________ Don't underestimate the things that I will do..
Przez pierwsze dwa dni miała teraz po zażyciu czopka nie ma.
O naświetlaniu lekarz mówił przed trzecią chemią , 3 cykl był i skierowanie na czwarty a o naświetlaniu ani słowa , to normalne czy coś jest może nie tak.
[ Dodano: 2014-02-01, 19:20 ]
Mam pytanie , czy ta choroba u mojej żony jest tak zaawansowana że nie dostanie naświetlania ???
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum