w zdrowych narządach Ki67 może być wysokie, tylko że w konkretnych lokalizacjach.
Gaba ; przełyk to nie pierś i naprawdę patomorfologii nie ogarniesz tak po prostu i zapewniam Cię że Ki67 się mocno wybarwia w strefach mnożenia komórek zdrowych.
Wprowadzasz w błąd mimo że chcesz pomóc .
A interpretacja tego badania zależy głównie od obrazu w gastroskopii
[ Dodano: 2020-07-26, 04:13 ]
oczywiście konieczne jest ściśle przestrzeganie zaleceń i kontrole.
Pewnie będą też nowe wycinki
Tak, teraz czekam na wyniki wycinków. Regularnie stawiam się na kontrole. Zachowuję spokój, ale w okolicach badań więcej czytam i trochę się niepokoję, więc tym bardziej dziękuję za zaintersowanie i za wpis.
Wynik gastroskopii sprzed kilku dni mówi o nieznacznym uniesieniu błony śluzowej w górnej części przełyku i stąd właśnie pobrano materiał, na którego opis czekam.
No i dobry. Kolejne wycinki pokazały zasadniczo zdrowy nabłonek + coś, czym się nie należy przejmować wg słów lekarza (nie mam jeszcze wyniku w ręku).
Kontrola już nie za 3 miesiące, ale za rok.
Mam jeszcze plan, by skonsultować sprawę z ośrodkiem, który się specjalizuje onkologicznie w przełykach i zna przypadki podobne do moich (teraz jestem pod opieką nie-onkologa), ale teraz myślę o tym ze spokojem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum