A moze spróbuj Nutridrinków 125 ml - my je odkryliśmy dopiero 2 tygodnie temu,ale jeden kubeczek to 300 kcal:)
Mam nadzieję,że apetyt wróci.
_________________ Babcia - Leiomyosarcoma, przerzuty na płucach, wątrobie, mostku i śledzionie
Moja najdzielniejsza na świecie(*)kiedyś wyjdzie mi na spotkanie
Jakoś przetrwałam bez Nutridrinków, a także bez środków przeciwwymiotnych do teraz. Mam nadzieję, że już gorzej nie będzie. Co ciekawe, np. w piątek wieczorem zjadłam sledzie marynowane i pizzę. Niestety, nie przełknęłam przez te dni ani owoców, ani warzyw, ani soków, ani kaszy, właściwie żadnego wartościowego pokarmu, jadłam to, na co miałam ochotę, aby cokolwiek zjeść.
Jeśli chodzi o wymioty, to zdarzyły mi się dwa razy w środę i kilka razy (może 5) w czwartek. To, co najbardziej dokuczało, to ból żołądka i ogólnie niechęć do jedzenia i do picia. Także ogólnie mogę podsumować, że życzę każdemu takiego samopoczucia po chemii oraz sobie na przyszłość.
pozdrawaim świątecznie[/list]
[ Dodano: 2012-12-24, 13:21 ]
"Człowiek zdrowy ma wiele marzeń,
człowiek chory - tylko jedno..."
Spokojnych Świąt oraz spełnienia wielu marzeń życzę z całego serca.
Właśnie wypadają mi ostatnie włosy, nie jestem z tego zadowolona, ale cóż, najważniejsze, żeby chemia zabiła tego gada.
Od kilku dni czuję taki jak gdyby ucisk na piersiach i trudno mi sie oddycha, poza tym dosć szybko się męczę. Co to może być. Czy to skutek chemioterapii?
Dzięki za info, uspokoiłaś mnie, bo ja niestety myślę, że to wszystko skutek tego jednego, którego nawet nie chcę wymieniać, choć głęboko wierzę, że ukręcę mu łeb.
pozdrawiam i zdrowia życzę
[ Dodano: 2013-01-07, 22:46 ]
Witam
Czy Was też bolała skóra głowy podczas wypadania włosów? A może to nie od wypadania włosów?
Fizycznie praktycznie nie mam żadnych dolegliwości, dziś otzrymałam kolejną skumulowaną daweczkę doxorubicyny, na razie jest ok, jem i pije dopóki mogę, bo pewnie znów będzie dzień lub dwa przerwy. I co ciekawe wyniki krwi mam książkowe.
A przed chorobą nie bolało mnie kompletnie nic. W maju mialam robione USG i było wszystko ok, tylko polip na macicy, we wrześniu poszłam do szpitala na usunięcie polipa i okazało się, że mam 5 cm guza na jajniku, no i się zaczęło...
pozdrawiam
[ Dodano: 2013-01-09, 17:41 ]
Słuchajcie, od jakiegoś czasu pobolewa mnie w jednym miejscu prawe udo tak w połowie wysokości, co prawda nie wyczuwam tam raczej żadnego zgrubienia ani guzka pod skórą, ale trochę mnie to niepokoi, więc chciałabym we własnym zakresie zrobic sobie badanie, tylko nie wiem czy USG czy RTG. Nie wiem czy to wazne ale od dwóch - trzech miesięcy (od operacji) dość często spałam na prawej stronie, nie wiem czy ma to wpływ, byc może jakiś mięsień sie nadwyrężył.
fredka wiesz,mnie właśnie boli jajnik,a boję się iść do lekarza,bo kazdy ból kojarzy mi się z rakiem cytologię też robiłam 3 lata temu.
to dobrze,że masz wyniki dobre,a co do bólu uda,wiesz też mnie pobolewa,a chyba bedzie lepsze rtg.pozdrawiam
Ciebie boli jajnik i nie idziesz do lekarza??????????? Cytlogia 3 lata temu??????????
Betsi, ja w ciągu ostatnich 3 lat miałam regularnie co 6 miesięcy i ostatnio co 12 miesięcy robione USG brzucha, narządów rodnych (normalne i dopochwowe). Cytologię zawsze miałam w normie. W maju na USG wszytsko było ok, oprócz niegroźnego polipa w macicy, w sierpniu zrobiłam sobie badania krwi, mocz, CRP - wszyściutko w normie, a w pażdzierniku mięsak z przerzutami do płuc, wątroby i kości.
Od czterech lat odpowiednia dieta, nic smażonego, ograniczanie cukru, warzywa, owoce, kasze, zielona herbata, kosmetyki i chemia domowa - Biały Jeleń... i co?
Nie czekaj - to Twoje zdrowie!!!
[ Dodano: 2013-01-09, 20:10 ]
Kurczę, z tego wszystkiego to zapomniałam prosić Was o dobre myśli w dniu dzisiejszym - miała dziś drugą chemię - aby chemia wybiła wszytsko, co niepotrzebne w moim organizmie -wszystkie zmiany chorobowe oraz wszystkie komórki nowowtworowe - jeśli jeszcze takie zostały
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum