Wyrazy współczucia.
Chcę tylko dodać ze rację mógł miec lekarz który mówił ze nowotwór pochodzi z płuc -wskazuje na to profil immunohistochemiczny .
Natomiast profil ten wyklucza pochodzenie z przewodu pokarmowego.
serdecznie dziękuję za odpowiedz bowiem przerażeni jesteśmy że może to być dziedziczne. Jesteśmy dość obciążeni rodzinnie, na raka zmarła moja mama, teraz tata a kilka lat temu na raka płuc dziadek. Z tego co lekarz mówił rak płuc nie jest dziedziczny.
Każdy nowotwór może być dziedziczny tzn. skłonność do tworzenia zmian nowotworowych. Oczywiście w przypadku raka płuc największym czynnikiem kancerogennym jest palenie tytoniu. Niestety nie można powiedzieć czy to było powodem powstania raka czy może jakiś inny z czynników. Nie ma się co jednak bać na przyszłość.
Wszyscy których wymieniłam-mama, tata, dziadek palili papierosy, ja i brat nie paliliśmy i nie palimy, mnie zbrzydły w czasach kiedy rodzice palili. Tata i dziadek też pracowali fizycznie, tata na budowach azbest itp. Natomiast mama miała chłoniaka, z tym że u niej problem zaczął się całkiem inaczej, od zmian na skórze kilkanaście lat wcześniej.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum