Przed pierwszą chemią miałam badania na HBV, HCV i in. Wynik ujemny. Przed przeszczepem szpiku (po 1,5 roku leczenia) zrobiono mi badania na wirusy. Okazało się, że 'zadobyłam' HBV. Dzięki Bogu, HCV nie 'zadobyłam'. Kroplówki z lekarstwami, pobrania krwi, toczenie krwi i płytek krwi (choć dobrze przebadane, napromieniane) oraz wizyty w innych przychodniach, fryzjer, kosmetyczna, dentystka wszystko to potencjalne źródła zakażenia HBV, HCV.
Może zrobić dla własnej wiedzy.
_________________ Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
Choroba moim nauczycielem, nie panem.
No ja tylko dla własnej wiedzy chcę zrobić wolę wiedzieć czy niczego gratisowo nie dostałam.
Dziś odebrałam wyniki PETa. Są opisane suv-y niskie, ale jest napisana całkowita regresja metaboliczna opisywanych zmian, a na końcu całkowita odpowiedź metaboliczna na zastosowane leczenie, więc skromnie śmiem myśleć, że to bardzo dobry wynik w środę konsultacje z radioterapeutą i symulacja.
dziś skończyłam radioterapię w trakcie były przeboje z leukocytami, neupogen i encorton w ruchu. Straciłam smak i mam aftki. Poza tym jestem nieskończenie szczęśliwa i mam nadzieję, że to już koniec przygód onkologicznych
Gratuluję!!!
W październiku mija 16 lat od pokonania przeze mnie ziarnicy złośnicy. Pewnie i Ty będziesz w zdrowiu świętowała podobne rocznice. Zamordowałaś gada!
pojawił się dziwny objaw. Jestem 2 tygodnie po zakończeniu radio. Kiedy idę szybszym krokiem i przyspiesza mi oddech zaczynają się okropne kłucia w klatce piersiowej. Muszę stanąć i odpocząć żeby przeszło, ale generalnie potem chodzenie muszę zakończyć bo jest męczarnią. Ktoś miał podobnie? Jakiś pomysł co to?
Dziś robiłam morfologię...po sterydach ( już odstawiłam) mam hemoglobinę 13.3 - nigdy w życiu nie miałam tak wysokiej zazwyczaj 11 z hakiem
i jeszcze jedno, ropna wysypka na naświetlonym śródpiersiu? coś się z tym robi czy przeczekać i nie ruszać? W trakcie radioterapii nic mi nie było, a teraz wyskakują jakieś nowości
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum