_________________ "Zobaczyć świat w ziarenku piasku, Niebiosa w jednym kwiecie z lasu. W ściśniętej dłoni zamknąć bezmiar, W godzinie - nieskończoność czasu." - William Blake -
Między śmiercią a pogrzebem to bardzo trudny czas, cierpienie bliskiej osoby się skończyło, ale lęk przed pożegnaniem ostatecznym odbiera siłę do jakiejkolwiek aktywności.
Z przyzwyczajenia wchodzę na forum, chociaż nie mam już żadnego pytania...
Chciałabym tym wpisem oddać szacunek lekarzom, pielęgniarkom, psychologom z Hospicjum Domowego.
Wspaniali ludzie. Spokojni, cierpliwi i profesjonalni. Ich pomoc w tych najtrudniejszych, ostatnich tygodniach, dniach, jest wybawieniem.
Byłam przy mojej siostrze od początku tej choroby. Codziennie. Najpierw głównie telefonicznie, a ostatnie dwa tygodnie osobiście . Teraz dopiero wiem tak naprawdę jaką straszną chorobą jest rak, jak szybko postępuje, jak wyniszcza organizm i prowadzi do nieuchronnej śmierci.
Współczuję wszystkim zmagającym się z podobną tragedią i życzę dużo siły.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum