Witajcie,
Ja troszeczkę z innej beczki i nie wiem czy regulamin forum na to pozwala (dlatego jeśli w jakikolwiek sposób go naruszę to proszę o moderację), ale chciałabym poruszyć temat leków, które są polecane przez lekarzy przy świądzie skóry spowodowanym żółtaczką mechaniczną.
Np, przy ucisku guza trzustki na pęcherzyk żółciowy (jak było w przypadku teściowej) chory odczuwa świąd skóry, który jest czasem nie do zniesienia, zwłaszcza porą wieczorną. Mama od drapania się na całym ciele miała wręcz strup na strupie, zwłaszcza na kończynach.
Żółtaczka przy takiej chorobie jest jednym z pierwszych objawów i poruszając się po różnych forach internetowych i szukając pomocy natknęłam się na mnóstwo zapytań związanych z zakupem leków które znoszą objaw świądu.
Chodzi tutaj o następujące leki:
CHOLESTYRAMINA
VASOSAN
QUESTRAN
Sama miałam problem ze znalezieniem w internecie "na szybko" tych leków, zwłaszcza, że nie są one dostępne w Polsce. Udało mi się zakupić opakowanie w Niemczech, ale musiałam do tej operacji zawracać głowę kilkunastu osobom i dodatkowo czekać na przesyłkę prawie tydzień.
Dziś ( sama mając do sprzedania pozostałą część leku), chciałabym pomóc osobom w podobnej sytuacji i znalazłam stronę internetową na której można zakupić powyższe leki.
[- - - -]
Na koszt składa się:
-cena leku
-recepta
- koszt wysyłki
Nie jest to duża kwota jeśli wsiąść pod uwagę że nasz lekarz mówił, iż niektórzy sprzedający liczą sobie nawet 1000zł za opakowanie!
Mam nadzieję, że komukolwiek pomogę tym wpisem i nie da się naciągnąć na oszustów zarabiających na czyimś nieszczęściu.
Pozdrawiam
[ Komentarz dodany przez Moderatora: Richelieu: 2013-08-13, 14:36 ]
Zastanów się: przez internet ma ktoś kupić lek razem z receptą na niego ?!? Prosisz się o oficjalne ostrzeżenie ...
[ Dodano: 2013-08-13, 15:30 ]
Richelieu,
zdaję sobie sprawę, że nie jest to dość ryzykowne stwierdzenie z mojej strony (właśnie dlatego prosiłam o ewentualną moderację - którą jak widzę zastosowałeś i nie mam o to pretensji ponieważ szanuje takie miejsca jak Wasze forum.) Niemniej jednak wiem jak trudno dotrzeć do tego typu leków, a myślę, że sam zdajesz sobie sprawę jaka to ulga dla potencjalnego pacjenta.
Zresztą nieoficjalnie sami lekarze oraz apteki pomagają w tego typu problemach właśnie w ten sposób. (Piszę, niestety, z własnego doświadczenia).
Jeśli przegięłam i kogoś to uraziło - przepraszam. End.