Rozumiem, że może byc zwiekszony poziom przez stłuszczenie wątroby? W badaniu moczu jeszcze jedno mnie zaniepokoiło.. Mianowicie obecnosc 1 mg bilirubiny. Wiem, ze nie powinna byc obecna w moczu. W surowicy krwi utrzymuje się w normie. Czy to powinno niepokoić?
[ Dodano: 2014-12-11, 07:11 ]
może przyczyną jest fakt, że te badanie moczu nie było wykonywane na czczo (tzn mocz poranny)..?
Może to niezbyt na temat, ale chciałam życzyć wszystkim tu zaglądającym oraz administratorom forum wszystkiego dobrego w Nowym Roku. Przede wszystkim zdrowia dla Was i Waszych rodzin.
Tata po 2 chemii czuł się ok. Dziś miał przyjąć 3 serie i rano telefon, że wyniki krwi są za słabe.. niestety nie mam jeszcze informacji co dokładnie jest nieprawidłowe w wynikach. Chciałam zapytać czy taka przerwa w chemioterapii może zaważyć na powodzeniu całego leczenia?
Chemioterapia zaplanowana jest optymalnie dla pacjenta. Każde jej przesunięcie może pogarszać 'efekty leczenia'. Jednak lepiej chemię przesunąć, w przypadku gdy wyniki badań nie pozwalają na jej podanie. Podanie chemii, w przypadku, gdy wyniki są słabe, może wyrządzić więcej szkody niż pożytku.
Pozdrawiam
_________________ Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
Choroba moim nauczycielem, nie panem.
Nie ma domowego sposobu na płytki,niestety. Organizm sam musi "odbić", czasem pomaga się odpowiednią dawką sterydów, ale to raczej w przypadku niebezpiecznie niskiego poziomu płytek.
Trzeba poczekać, pozdrawiam serdecznie.
Aczy odpoczynek organizmu może mieć jakiś wpływ na ich poziom? Czy może lepiej żeby tata troszkę aktywniej spedzał czas.. Chciałabym pomóc chociaż trochę, a jestem bezsilna..
Aczy odpoczynek organizmu może mieć jakiś wpływ na ich poziom?
Nie.
Oczywiście 'delikatna' aktywność nie zaszkodzi i może być wskazana. Oczywiście nie może to być aktywność 'b. kontuzyjna' i bardzo forsująca. Obniżony poziom płytek krwi = obniżona krzepliwość.
_________________ Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
Choroba moim nauczycielem, nie panem.
Kolejne wyniki..
Tym razem za mało białych krwinek chemii nie podano)
Czy dzieje się coś złego, ze te wyniki tak "skaczą "?
Czy białe krwinki można jakoś wspomóc?
Niestety wyników nie dali nam do ręki. Dają je tylko gdy podają chemie razem z wypisem.
Wiem, że jutro tata ma dostać jakieś zastrzyki.. Byc może właśnie o to chodzi.
Nostalgia- tato dostanie zastrzyk i wyniki się poprawią. Moja mama po każdym wlewie miała taki zestaw na podciągnięcie wyników. Tato mój, też miał schemat FOLFOX4, skończył 14-go grudnia , ale był uparty i nie zgodził się na port naczyniowy, dzięki czemu popaliło mu żyły. Pozdrawiam.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum