Agaz wczytuję się w to co napisałaś.
I tak rozumiem, w wypisie ze szpitala jest to co mówiła Pani Doktor (o przerzutach do mózgu). Natomiast w wynikach TK nie ma o tym mówi (o przerzutach do mózgu). Chyba dobrze rozumuję???
No niech jednak ktoś mądrzejszy się wypowie, żebym tu jakiegoś 'bajzlu' nie narobiła.
_________________ Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
Choroba moim nauczycielem, nie panem.
Agaz, Witaj w tym strasznym dla nas czasie. W mojej rodzinie jest również rak drobnokomórkowy. Mój mąż także ma postać ED . To oznacza, że rak jest w postaci rozsianej. Gdyby była to postać LD, oznaczałoby, że jest ograniczony. I tak źle i tak niedobrze. Miej nadzieję, bo tak trzeba. U nas od czasu diagnozy minęło już prawie półtora roku. Nie jest łatwo, ale wciąż jesteśmy razem i to jest najważniejsze. Życzę dużo sił i wszystkiego dobrego i najpiękniejszego.
Pozdrawiam serdecznie.
Badanie po podaniu iv środka kontrastowego nie wykazało zmian ogniskowych w tkankach mózgowia podejrzanych o meta. to było robione tydzień przed wypisem to czemu podejrzewają jak na badaniu wyszło że nie ma zmian?
No i tu nie ma mowy o przerzutach do mózgu.
_________________ Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
WYPIS
[ Dodano: 2011-11-09, 20:47 ]
rozpoznanie przy wypisie: Rak drobnokomórkowy płuca prawego z przerzutami do węzłów chłonnychnadobojczykowych prawych i tkanki podskórnej głowy[ED] chemioterapia cytostatyczna -1 cykl według schematuKE. Zespół żyły głównej górnej przed rozpoczęciem leczenia.Podejrzenie przerzutów do OUN....
I tak rozumiem, w wypisie ze szpitala jest to co mówiła Pani Doktor (o przerzutach do mózgu). Natomiast w wynikach TK nie ma o tym mówi (o przerzutach do mózgu).
miało być:
I tak rozumiem, w wypisie ze szpitala jest to co mówiła Pani Doktor (o podejrzeniu przerzutu do mózgu). Natomiast w wynikach TK nie ma o tym mówi (o przerzutach do mózgu).
absenteeism, wszystko wyjaśniła po fachowemu
wITAJCIE KOCHANI
Nie pisałam ponieważ mam brak czasu na wszystko
Tata po tej pierwszej chemi czuje się bardzo dobrze aż mnie to dziwi przez półtora tygodnia przytył 10 kg... czy to jest normalne? Bardzo się z tego cieszę ale i znów martwie.... następna chemia 22.11.... podobno już nie bedzie się tak dobrze czół jak po pierwszej... buziaki
_________________ Agaz Tato, żebym choć raz mogła się do Ciebie przytulić, jeszcze Cię dotknąć!
witaj absenteeism
Tak bierze deksametazon ... czy to od tego tak przytył? I dziś jak rozmawialismy ta straszna chrypa wczesniej była ale nie taka... nie wiem jak to określić....
Witaj Agnes2121 [odpowiedź na tego posta]
U mojego taty jest podejrzenie o przerzucie do muzgu ale na TK niec nie wyszło albo jest tak mały albo jeszce nie ma....
Duszę to w sobie i mimo że tata czuje się dobrze nie daje sobie psychicznie z tym rady ja sama! bo tato tryska poczuciem humoru;}
_________________ Agaz Tato, żebym choć raz mogła się do Ciebie przytulić, jeszcze Cię dotknąć!
......dziś zastanawialiśmy sie z tatą jaka jest różnica w chemii dlatego że tata miał niebieska taka błękitną...a mój dziadek czerwona...czym one się róznia i dlaczego kazdy pacjent ma inną chemie? i czy po każdej jest inna reakcja?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum