Hej.
Ja mialam Meltump. Tez nie widzieli co to jest. Moj wynik przebadal Kordek z Poznania, bo tam wyslali z krakowa
Ja poszerzylam marginesy w ktorych nic nie znalezli i dodatkowo co pol roki usg. Narazie ok mialam wycinke w 2015.
mociek1991,
Czy z wynikiem byłaś już u lekarza? czy lekarz ustalił termin poszerzenia marginesów.biopsję węzła tak jak jest w sugestiach patologa?, gdzie się leczysz?
Ja w krakowie. Mialam brzydkie znamiona od dziecka. Jeden okazal sie Meltump czyli taki o nieznanym potencjale zlosliwosci. U mnie sprawa inaczej wyglada bo ze szpitala na gandzarskiej z placzem poszlam prywatnie do dermed. Tam mi zbadali dermatoskopem i tam tez wycinalam u chirurga. Ze wzgledu na to ze w krakowie nie wiedzieli co to jest sami wyslali do profesora kordka z poznania. Dostalam wynik meltump. Poszerzenie bylo juz u tego samego chirurga ale w szpitalu wojskowym. Nic nie znalezli. Przy takim wyniku nie robi sie biopsji. Ale jezeli chcesz i masz u kogo mozesz zrobic. Teraz powinnam chodzic co pol roku na usg blizny no i wezlow. Umowilam sie z lekarzem ze bede przychodzic do szpitala bo jestem jedynym takim przypadkiem. Wycielam juz 19 znamion. Na razie ok. A caly czas robia mi sie nowe niestety.. taka moja natura.
Prof Kordek jest stary ale podobno jednym z najlepszych skornych patomorfologów ale on chyba jest w Łodzi a nie w Poznaniu. Sama miałam do niego wysłać bloczki. Ale w katedrze patomorfologi w Krakowie jest takie badanie jak FISH i jak wyjdzie pozytywny to zmiana jest w kierunku bardziej złośliwej. Ale to badanie kosztuje 500 zł
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum