Komentarze nie związane bezośrednio z historią choroby znajdują się w>> tym wątku <<
Melanoma = czerniak złośliwy, Clark III , grubość nacieku 9 mm
a było to takie sobie małe znamię , które zaczęło sobie rosnąć.
Wizyta u chirurga, hist-pat, poszerzenie marginesów, wycięcie węzła wartowniczego,
nowe hist-pat - mikroczastki w wartowniku,
teraz czekam na wycięcie całego pakietu węzłów w pachwinie.
czuję się dobrze nic mnie nie boli.
Szwy zrosły się pięknie. I znowu trzeba mnie otwierać.
Wiem,że bedzie dobrze i mogę podzielic sie optymizmem
Czerniak złośliwy, Clark III, naciek 9 mm
Melanoma epithelioides partim fusocellulare typus nodularis cutis, exulcerans, T4bN1aM0
» Mój wątek na tym Forum «
poznałam kiedyś kogoś, kto pokazał mi jak walczyć i jak się usmiechać w trudnych chwilach i jak wspierać innych. Ona już niestety jest u Pana Boga ale ciągle czuję,ze mam w niej wsparcie
Myślę,ze teraz moja kolej na przekazywanie dalej optymizmu mimo iż wszystko dookoła sie wali....
Melanoma epithelioides partim fusocellulare typus nodularis cutis, exulcerans, T4bN1aM0
Powiem Wam jedno, życie jest zwyczajnie PIĘKNE i nikt z nas nie wie jak długa jest jego linka. Człowiek z rakiem czy bez..... Ja z czerniakiem -żyję, ktoś inny zdrowy piekny, bogaty- dzis wpada pod auto i....
Dlatego: carpe diem , chwytaj dzień, żyj dniem dzisiejszym ale staraj się jaknajwiecej usmiechać i nieść innym pomoc. Bo tak naprawdę nie jest ważne jak długo zyjesz ale JAK zyjesz
Pozdrawiam Was wszystkich i wiem,że czasem jest cięzko..... ale jak człowiek ma koło siebie kogoś, kto potrzyma bez slów za rękę..... to warto walczyć, prawda?
Luika!
Będę zaglądać na Twój wątek,daj znać jak tam Ci było w "szpitalu na perypetiach":) myślami jestem z Tobą.
I jak będziesz mogła,to napisz nam trochę o swojej melanomie- co cię skłoniło,by pójść do lekarza, gdzie miałaś znamię, do jakich lekarzy trafiłaś, i co Ci jeszcze przyjdzie do głowy:)
Cieplunio pozdrawiam! Eliza
Witajcie
juz piszę wszystko na temat mojego skorupinka
Pewnego dnia moje znamie, które mam od zawsze, zaczęło rosnąc i pękać. Znamie było na brzuchu, pod pępkiem i ciągle zaczepiałam o nie paskiem.
Pomyslałam,że przyszedł czas pożegnać się z nim i zgłosiłam się do chirurga. Wycięcie a potem przyszła hist-pat ..... hmmm nie powiem,że się nie przeraziłam..... najgorszew było,ze nikt nic mi nie chciał mówić i tak chodziłam od drzwi do drzwi coraz bardziej przerazona.
Teraz jak juz wiem, to się nie boję. Tej klasy skorupiaki żywią się naszym strachem
Mam fajnego lekarza, którego ostatnio wycisnęłam jak cytrynę i WSZYSTKO mi powiedział jak sam twierdzi to nawet za dużo "czarnych informacji" mi przekazał przed tą operacją
01.06.2010 idę do szpitala i dalsze cięcie. Ostatnie )))
Cały czas dziękuję za kciuki, ZAWSZE się przydają.
Lu
Już po operacji wycięcia węzłów chłonnych pachwinowych.Czuję się dobrze, no może trochę niesamodzielnie Ale to minie. Teraz tylko czekam na wyniki
Proszę o mocno zaciśnięte kciuki
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum