Wczoraj miałam wizytę u neurologa -ale to w związku z moim tetniakiem a nie czernaikiem.
Dostałam skierowanie na TK głowy. Tak czy siak to zawsze jakieś badanie )))
I jeszcze lekarz powiedział, ze jestem całkowicie NORMALNA )))) Boszszeeee a skąd on to wszystko wie???;)))
Starszy człowiek z niego to może z doswiadczenia??;)))
Ale tak serio, to cieszy mnie to TK, bo ostatnie jest z przed ponad 5 miesięcy- jak wychodziłam ze szpitala a tam sama "opuchlizna na mózgu" .W koncu, ktoś to sprawdzi )
Czerniak złośliwy, Clark III, naciek 9 mm
Melanoma epithelioides partim fusocellulare typus nodularis cutis, exulcerans, T4bN1aM0
» Mój wątek na tym Forum «
może ja mam mniejsze doświadczenie niż leciwy Pan doktor i nie jest ono poparte żadną gruntowną wiedza medyczną ale dla mnie jesteś najnormalniejszą i wspaniałą osóbką, krzepiącą nas wszystkich chorzaków tu obecnych
zwłaszcza w chwilach zwątpienia
(już ich nie mam!)
Przefiltruj główkę by spać spokojnie. Cóż by w niej mogło być oprócz dobrych myśli?!
Ja też z zapartych tchem czytam posty biofanki!
Biofanko, dziękujemy Ci bardzo, że jesteś tu z nami, wspierasz nas niezłomnie i nikogo nie zostawiasz samego sobie. Nawet z najbardziej trywialną wątpliwością...
Dziekuję i ja, kochane jesteście!! A Wasza siła i odwaga jest dla mnie również ogromnym wsparciem , bo dni kiedy i ja tracę nadzieje niestety się zdarzają . Dobrze ,że jest takie miejsce gdzie mogłyśmy sie spotkać.
Zawsze chętnie pomogę w miarę możliwości i wiedzy. Trzymam kciuki za Wasze wyniki.
Melanoma epithelioides partim fusocellulare typus nodularis cutis, exulcerans, T4bN1aM0
Ja tylko na chwilkę
Żyję, dobrze się czuję, utyłam już chyba na 69 kg brrrrr (mam 171cm).
TK głowy wykazała, że mózg mam jak nowy Trochę finansowo-pracowo jestem w dołku ale chyba zacznę pisać książkę i zostanę nową GrocholąII ))) Jeszcze tylko okulista sprawdzić czy to nie przez oczy schody i betony mi się "rozjeżdżają ))
Ściskam i całuję i ZDROWIA zyczę
;******
[ Komentarz dodany przez Moderatora: Richelieu: 2011-08-23, 20:53 ]
I znowu na chwilkę wpadam z informacjami o mnie.
Czerniaka wymiotłam, tetniaka już zapomniałam. Teraz zostały mi tylko pływające chodniki jako "przypadłość" po tętniaku i brak możliwosci prowadzenia auta Pikuś co? ))
W piątek stawiam się na komisję lekarską i wtedy więcej będę wiedzieć.
Mocno za Was wszystkich trzymam kciuki moi kochani.
Walczyć trzeba ZAWSZE! A siły też zawsze się znajdą (choć czasem trzeba trochę poszukać;))
to chyba pierwszy wpis na tym forum, w którym jest stwierdzenie "wymiotłam czerniaka"!!!!
Jesteś dla mnie i wielu z nas wzorem i przykładem najdzielniejszej wojowniczki w codziennych znojach.
Bardzo się cieszę razem z Tobą.
Mam nadzieję, że przyznano Ci jakąś kasę i teraz będziesz mogła skupić się na pisaniu książki
- na którą niecierpliwie oczekuję -))
Ojjjj Marjanko ;***** Ty zawsze wiesz jak mnie podnieść na duchu ))) Mnie się ciągle coś "wali" i czuję że życie wiecznie rzuca mi kłody pod nogi a Ty piszesz o mnie tak miło ;***
Jestem zwyczajną babką, która MUSI sobie radzić a do tego ma to WIELKIE szczęście,że ma wokół siebie garsteczkę przyjaciół. Ludzi, którzy SĄ.
Kochani, ja myślę.... nawet WIEM, że najważniejsze w życiu, to uśmiech i dobre słowo dla kogoś wokół nas. A reszta sama się UDA ))))
ps. oczywiście, jak to u mnie- kłoda: przyznano mi stopień niepełnosprawności lekki, co w niczym mi życia nie ułatwi... Odwołanie już napisałam, wysłałam i czekam.... a że mam w życiu trochę szczęscia (;)) to nie ukrywam,ze licze na zmianę decyzji.
[ Dodano: 2011-12-02, 20:40 ]
A książka... dojrzewa )) wena też mnię opuściła ))) ;*
Ty zawsze wiesz jak mnie podnieść na duchu ))) Mnie się ciągle coś "wali" i czuję że życie wiecznie rzuca mi kłody pod nogi a Ty piszesz o mnie tak miło ;***
Jestem zwyczajną babką, która MUSI sobie radzić a do tego ma to WIELKIE szczęście,że ma wokół siebie garsteczkę przyjaciół. Ludzi, którzy SĄ.
O, znam to z autopsji.
Luika napisał/a:
Kochani, ja myślę.... nawet WIEM, że najważniejsze w życiu, to uśmiech i dobre słowo dla kogoś wokół nas. A reszta sama się UDA
Pozdrawiam Cię serdecznie
_________________ Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
Choroba moim nauczycielem, nie panem.
kłody pod nogami na mnie też co rusz gdzieś się czają...
Zdawałoby się, że skoro już tyle doświadczyłyśmy paskudnych sytuacji, to limit przeszkód został wyczerpany i powinno być tylko dobrze. Ale niestety, życie nie jest częstokroć zbyt łaskawe
Ale damy radę! -)
Myślę sobie, że skoro zdusiłyśmy gada, to czymże są inne przeszkody?
Może jutrzejszy dzień będzie tym, który przyniesie pozytywne niespodzianki!!! -)
to chyba pierwszy wpis na tym forum, w którym jest stwierdzenie "wymiotłam czerniaka"!!!!
Jesteś dla mnie i wielu z nas wzorem i przykładem najdzielniejszej wojowniczki w codziennych znojach.
Bardzo się cieszę razem z Tobą.
Mam nadzieję, że przyznano Ci jakąś kasę i teraz będziesz mogła skupić się na pisaniu książki
- na którą niecierpliwie oczekuję -))
buziaki
marjanna
oj zgadzam sie w 100% . Jestes NIESAMOWITA!!!!!
Twoj optymizm udziela sie wszystkim!
Uwielbiam zagladac do Twojego watku nastraja mnie optymizmem
DZIEKUJE Ci Kochana
witaj Luika!!!
jestem nowa na forum i na razie nie oswojona z mysla choroby, jak kazdy przezywam chwile zalamania, jednak wszyscy forumowicze odsylaja mnie do Twojego watku - jako przykladu nieugietej wojowniczki.
dolaczam sie do slow kolezanek/kolegow z forum - jesteś niesamowita.
Pozdrawiam serdecznie.
[ Komentarz dodany przez Moderatora: Richelieu: 2011-12-24, 19:30 ] Madzik, najwidoczniej obie jesteście niesamowite.
No i marzec
W marcu 2010 odebrałam wynik.... melanoma malignum ClarkIII Breslov 9mm
I minęło już 3 lata )) A ja nadal jestem tu. Mam się dobrze, badania bardzo dobre, wycięte inne znamiona (na razie sztuk 8) i czysto!
Noga trochę puchnie ale umiem już z nią "pracować" i mądrzejsza (?) jestem o całe trzy lata ))
A wokół mnie może mniej ludzi (wykruszyło się trochę) a więcej przyrody, ciepło, ocean i słońce (łapane przez filtry ) i pomidory ))
Dziękuję tym co na górze i mojemu Aniołowi Stróżowi ;*
[ Komentarz dodany przez Moderatora: poli: 2013-03-18, 09:38 ] Następne komentarze: tutaj
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum