A powiedz jeszcze czy to jest wynik tego znamienia, które wycieli? Bo pisałaś wcześniej, że lekarze pobrali "wycinek". Mówili coś czy w takim razie teraz wytną całe znamię z odpowiednim marginesem? Może dopiero po zbadaniu całego znamienia będzie możliwe oznaczenie Clarka i Breslow.
Bonzo,przepraszam Cię ,ale jeszcze raz zapytam :kawałek wycięli?nie całość,tylko kawałek? Przepraszam,ale nie rozumiem tego określenia"kawałek" i dlatego się tak dopytuję.Gdyby chirurg wyciął kawałek znamienia, a nie całość, to byłby dla mnie szok,bo nawet 14 lat temu kiedy leczenie czerniaka było właściwie żadne ,lekarze mówili,że zmianę się usuwa w całości,a nie bierze się wycinka ,to kto Ci to robił?Mam nadzieję,że to ja czegoś nie rozumiem!Pozdrawiam Cię serdecznie!
Przepraszam, że jestem kolejną osobą, która podważa leczenie, jakie opisałaś, ale dla mnie nie tylko podejrzane jest to, że wycięli kawałek, ale szczególnie to, że lekarz teraz nic nie mówi o usunięciu reszty. Bo niby jak to jest? Reszta znamienia została na nodze?
A może oni to nazywali "wycinkiem" ale znamię było wycięte jednak w całości. Przepraszam, ale naprawdę nie umiem sobie tego wyobrazić, że można pobrać kawałek znamienia, tym bardziej, że sama opisałaś je jako niewielkie.
Musisz przycisnąć tego lekarza i dokładnie wypytać się o wszystko. Zrób sobie może listę pytań, na które chcesz poznać odpowiedzi, by ze stresu nie zapomnieć, i "podręcz" lekarza.
Będę trzymała kciuki, by sytuacja szybko się wyjaśniła, żebyście chociaż nie miały powodu do dodatkowego stresu związanego z niepewnością.
Pozdrawiam
Też niestety ostatnio szukałam informacji na ten temat i niestety niewiele się dowiedziałam. Ostatnio też gdzieś w internecie natknęłam się na informację, ze już całkowicie prof. Mackiewicz nie ma środków i mozliwe, że nawet nie będą w stanie produkowac szczepionek dla tych osób, które do tej pory ją dostawały. Dodatkowo trzeba też liczyć się z tym, że koszt szczepionek jest niestety dosyć duży.
Jeśli będę miała jakieś dodatkowe informacje to napiszę, a byłabym wdzięczna gdybyś ty również napisał jeśli czegoś się dowiesz.
Pozdrawiam serdecznie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum