w mojej ocenie tata nie ma objawów przerzutów do mózgu, ale bierze jeszcze sterydy, chociaż jest w trakcie zmniejszania dawki w celu ich odstawienia, więc nie wiem jak się to potoczy ...
[ Dodano: 2016-11-10, 17:05 ]
no i niestety wraz ze zmniejszeniem dawki sterydu, pojawiły się zawroty głowy :(
czy naprawdę nie ma już szans ...?
Kochani, tato czuje się już bardzo słabo, nie podali leku (przypomnę, że BRAF jest ujemny) , bo prawdopodobnie jest progresja w mózgu (radioterapia nie pomogła, ale wyniku TK jeszcze nie mamy), tato od dzisiaj bierze już 10 mg dexamethasonu, ale zaczyna mieć dolegliwości takie jak nudności, wymioty i dlatego chciałam Was zapytać, czy jakiś lek przeciwwymiotny można mu podać, np. atossa? Czy jest szansa, że mu chociaż trochę pomoże?
Zaglądam tu często , czytam co u Was ... nie piszę , bo co tu pisać ...
Dziś jednak postanowiłam napisać , gdyż nie rozumiem dlaczego lekarze każą odstawiać sterydy w sytuacji gdy są przerzuty do mózgu ? Przecież zdają sobie sprawę , iż stan chorego ulegnie gwałtownemu pogorszeniu .
Kochana impresjo , przechodziłam przez to samo co Ty .
Jeśli mogę Ci coś doradzić , to skontaktuj się z HD-ustalą Wam odpowiednie leczenie .
POZDRAWIAM
Mój Tato odszedł wczesnym wieczorem 23.12.2016 r. Odszedł nagle, bo mimo, że chorował byliśmy pewni, że przeżyje jeszcze co najmniej 2-3 miesiące. Nie wiem co się stało, nie przeczuwaliśmy, że koniec już nadchodzi, myślę, że Tato też nie przeczuwał ...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum