Tylko pytanie czy rezonans wykaże czy to zapalenie czy coś innego? Pytałem o zapalenie bo nic nie znalazłem na ten temat w necie a zastanawiam się czy to jakas strasznie poważna rzecz.
Rezonans pozwoli na dokładniejszą ocenę. W pierwszej kolejności trzeba wykluczyć albo zajęcie przez chłoniaka kości, albo pierwotny nowotwór kości (jako drugi, niezależny).
Jeszcze tak się zastanawiam - dokładnie tydzień temu miałem badaną krew kontrolnie. Razem z markerami między innymi i wszystko było w normie. Nie miałem natomiast robionego CRP. Czy gdyby coś nowotworowego działo się z tą nogą, to nie wyszłoby to na markerach?
Ferrytyna, nie ferrytynina.
Ferrytyna a kreatynina to dwie różne substancje i dwie różne rzeczy nimi się ocenia.
B2-mikroglobulina nie jest swoista i idealnie czuła i nie w każdym chłoniaku musi być podwyższona
Nie ma przy sobie badan krwi, wyniki przekazywała mi przed chwila telefonicznie mama - stąd ta niedbałość bo nie wszystko było słychać dokładnie. Ok, czyli rozumiem, że to żadne pocieszenie?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum