Namawiałeś żonę na konsultacje u innego lekarza, udało Ci sie ją namówić ?
CIN1, duża nadżerka, mocne krwawienia, mieśniak, duże bóle. Tutaj jest potrzebny dobry lekarz i porządna diagnostyka.
[ Dodano: 2014-08-01, 13:03 ]
Zastanawiam mnie jedna rzecz,cały czas mi w głowie siedzi, dlatego w Waszym imieniu zadam pytanie.
Czy mimo dużych krwawień można przeprowadzić kolposkopie?
Ma umówioną wizytę u innego lekarza, aby mieć dwie odrębne, niezależne od siebie opinie.
Na dzień dzisiejszy nie krwawi, ale nasiliły się bóle od strony sąsiednich narządów.
Długo by pisać na ten temat.
Co zrobić, jak zachować się w momencie kiedy ginekolog odmówi wydania pełnej dokumentacji?
Moja rada: na kolejną wizytę zabrać ze sobą kartkę (oraz jej kopię! -dla siebie) z podpisaną przez tatę prośbą o udostępnienie kopii dotychczasowych wyników badań (a najlepiej całej historii diagnostyki i leczenia onkologicznego). Karteczkę wręczyć lekarzowi prowadzącemu a na kopii poprosić o datę i parafkę lekarza (poświadczające, że taką prośbę w takim a nie innym dniu przyjął). A w razie odmowy wydania dokumentacji - zażądać pisemnego uzasadnienia tej odmowy.
PS. Gwarantuję, że odmowy nie będzie.
_________________ Solve calceamentum de pedibus tuis: locus enim, in quo stas, terra sancta est [Ex: 3, 5]
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum