Takie wymioty są niepokojące. Potwierdzam, to może być krew, byc może jest krwawienie z górnego odcinka przewodu pokarmowego. Takie rzeczy trzeba diagnozować, bo może się źle skończyć. A jaką ma morfologię, hemoglobinę i czy bierze preparaty z żelazem?
no twoim miejscu skonsultowałabym takie objawy z lekarzem. Wstępnie ,choćby telefonicznie. To naprawdę istotne. Pozdrawiam serdecznie Wiki
Witam,
Tata trafił dzisiaj do szpitala ponieważ sika krwią z skrzepami. Nie boli go nic, mocz oddaje dośc częto. Napiszcie mi czy to znaczy że guz rośnie i co wiecie na tyen temat bo z lekarzem dopiero bedę rozmawiac w poniedziałek a bardzo się martwie
Witam,
Tata w sobotę przestał chodzić okazało się że ma przerzut na kręgosłup. Lekarz zalecił radioterapię. Proszę o informację czy po radioterapii możliwe jest że jeszcze będzie chodził?
Zastosowanie radioterapii, mającej działanie przeciwbólowe a także przeciw destrukcji kości,
świadczy o prawdopodobnym znacznym miejscowym uszkodzeniu kości kręgosłupa.
Może to oznaczać, że konieczne będzie zastosowanie opatrunku usztywniającego kręgosłup
lub ograniczenie samodzielnego chodzenia do korzystania z pomocy innych osób lub np. balkonika,
a jeśli sytuacja jest bardziej poważna, to nawet konieczne może być całkowite wyeliminowanie chodzenia.
O odpowiednie zalecenia i ocenę sytuacji musicie zwrócić się do Waszego lekarza,
to on jako najlepiej znający sytuację może wiążąco wypowiedzieć się w tej sprawie.
_________________ Solve calceamentum de pedibus tuis: locus enim, in quo stas, terra sancta est [Ex: 3, 5]
W medycynie wszystko jest możliwe.
Niektórzy po usunięciu raka nerki, nie maja przerzutu przez 10 lat. Co można nazwać dużym ''szczęściem.''
Napiszę ci jak wyglądało to u mojego taty.
[...] [wydzielone do wątku merytorycznego]
A czy wy macie załatwioną opiekę z hospicjum skoro piszesz że tata przestał chodzić?
Pozdrawiam.
[ Komentarz dodany przez Moderatora: Richelieu: 2013-10-16, 18:51 ] W takim wypadku należy podać odnośnik (link), a historię opisywać we własnym wątku merytorycznym.
Hej
Powiedzcie mi czy przy dużej ilości przerzutów płuca 2 nerkwara nadnercza, węzły chłonne, kości i możliwe że głowa jest możliwośc jeszcze leczenia ??np sutent ( tylko interferon był podawny ) . Czy jeżeli tat pójdzie do hospicjum a ja znajde ośrodek czy jest można wyjśc z hospicjum do szpitala?
Przy dużej ilości przerzutów, tylko leczenie paliatywne (hospicjum)
obejmuje leczenie i opiekę nad nieuleczalnie chorymi.
Celem działań medycyny paliatywnej nie jest zatrzymanie procesu chorobowego
oraz jego wyleczenie, ale poprawienie jakości życia.
Uzyskuje się to przez:
-eliminowanie bólu.
-złagodzenie objawów choroby.
-wsparcia psychicznego i duchowego zarówno chorego jak i jego najbliższych.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum