Myślę, że badanie to może być uzasadnione dla wyjaśnienia przyczyn opisywanych przez Ciebie dolegliwości,
a w razie uwidocznienia zmian przerzutowych jego wynik może być wskazaniem do odpowiedniego leczenia,
np. miejscowej radioterapii.
_________________ Solve calceamentum de pedibus tuis: locus enim, in quo stas, terra sancta est [Ex: 3, 5]
Witam po długiej nieobecności. U nas cały czas stabilizacji. Mama pod kontrolą w WCO i kolejnych badaniach TK i Pet.
Następna wizyta w październiku.
Pozdrawiam
Witajcie
Po kolejnej wizycie kontrolnej w poradni laryngologicznej skierowali mamę na kontrolę badanie rtg płuc. Wynik jest niepokojący :
Zdjęcie porownano do RTV z 25 lipca 2015 roku
W polu środkowym płuca prawego obwodowo pojawił się dość dobrze wysycony guzek o średnicy 7 mm- wskazana weryfikacja TK.
Poza tym płuca bez zmian ogniskowych.
Serce w normie.
Trzon Th 7 klinowo obniżony . Trzon Th 12 nieco obniżony.
Zmiany zwyrodnieniowe w odcinku piersiowym kręgosłupa.
Termin na TK dopiero na 12 mają 2016.
Czy starać się o tomograf prywatne. Nie wiem wszystkie badania od ośmiu lat ma robione w WCO w Poznaniu. Pozdrawiam
W polu środkowym płuca prawego obwodowo pojawił się dość dobrze wysycony guzek o średnicy 7 mm- wskazana weryfikacja TK.
ankaxx napisał/a:
Termin na TK dopiero na 12 mają 2016.
Czy starać się o tomograf prywatne. Nie wiem wszystkie badania od ośmiu lat ma robione w WCO w Poznaniu.
Jeżeli wskazaniem do wykonania TK jest tylko ten jeden guzek w płucach,
to moim zdaniem z racji jego niewielkich rozmiarów odłożenie badania do maja wydaje się być dopuszczalne.
_________________ Solve calceamentum de pedibus tuis: locus enim, in quo stas, terra sancta est [Ex: 3, 5]
Witam
Mama po kolejnych badaniach wszystko ok.
Fakt, że ze zdrowiem coraz gorzej ale to z racji wieku 75 lat.
Choroba w 2008 roku, wznowa 2013 roku po trzech latach jest stabilnie.
Pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum