Witam Serdecznie
Bardzo proszę o interpretacje moich wyników ICD9:88,761USG brzucha i przestrzeni zaotrzewnowej . Opis badania :Badanie wykonano aparatem USG
Wątroba powiększona , w linii środkowo -obojczykowej w wym .152 mm o podwyższonej echogeniczności , niejednorodna, w segmencie VI zmiana chypoechogeniczna śr.13mm - wskazane badanie TK wielofazowe w celu ustalenia charakteru zmian .Stan po cholecystektomii .Drogi żółciowe nieposzerzone . Trzustka i okolica okołoaortalna przesłonięta gazami .Śledziona niepowiększona , jednorodna .W rzucie nadnercza prawego zmiana tkankowa śr .22 mm . Nerka prawa - W górnym biegunie torbiel korowa o LD 36mm .Obie nerki położone typowo o zachowanej strukturze korowo- rdzeniowej , bez cech zastoju moczu i dużych złogów . Pęcherz moczowy słabo wypełniony .Bez cech wolnego płynu w jamie brzusznej .
Bardzo proszę o odpowiedż czy na podstawie tych wyników Mam się czego obawiać ? Łeczę się onkologicznie jestem po operacji guza chromochłonnego i operacji płuca prawego ( rak gruczołowy G2 ) Pół roku temu przeszłam przepuklinę pooperacyjną z wszyciem siatki , po operacji zrobił się ropień rany pooperacyjnej ( krwiak ) ledwo się to wszystko zagoiło ... podejrzewają znów przepuklinę .
Bardzo proszę o wyjaśnienie tych wyników ... Serdecznie Pozdrawiam .
[ Komentarz dodany przez Moderatora: marzena66: 2017-06-02, 20:07 ]
Wchodząc na forum proszę zapoznać się z Regulaminem. Każda historia choroby ma swój własny wątek. Post został wydzielony i proszę tutaj kontynuować dalszą historię.