Witam,
żona w szpitalu ale po drugim wlewie dostała gorączki tz. dzisiaj rano 37,7 czy wtym przypadku chemia zostanie przerwana.
Mam jeszcze pytanie co do badań , naczytałem się tutaj że TK głowy ,brzucha i inne specjalistyczne badania a żona tylko RTG , czy na tej podstawie można stwierdzić efekty działania chemii???
Po tym IV chemii żona czuje się fatalnie , od razu po wyjściu antybiotyki ,teraz znowu gorączka 38 czy trzeba będzie brać antybiotyki ? , a 20-tego ma się zgłośić na radioterapię nie wiem jak to będzie jest coraz słabsza. Powiniennem chyba iść z nią do lekarza ?!
Skierowanie wystawi rodzinny.
Poszukaj , gdzie w Twojej okolicy jest najbliższe hospicjum.
Zadzwoń (moje pracowało również w niedzielę), może przyjdą jak będą mieli wolne miejsce, skierowanie dostarczysz później, tak, jak to ja zrobiłam.
Działaj , nie czekaj, bo może okazać się , że musicie czekać w kolejce (niestety, tu też tak bywa).
Serdecznie pozdrawiam
Znalazłem , zadzwoniłem niestety opieką objęte są tylko osoby zarejstrowane , jutro będę to załatwiał . Teraz szukam prywatnej wizyty.
Dzięki za pomoc.
Żona przygotowywana do radioterapi,lekarz radiolog który był przy badaniu TK , powiedział że jest "remisja" i ustalił wstępnie 30 naświetleń.
Czy to jest gorsze niż chemioterapia ?
Nie napiszę nić nowego, tzn. wszystko zależy od organizmu. Dla niektórych to przejścia gorsze niż chemioterapia, dla drugich 'z palcem w nosie'. Poza tym też zależy od dawki.
Pozdrawiam i 'remisja' cieszy
PS. na pewno jeszcze inni na temat radioterapii się wypowiedzą.
Podsyłam linka
http://policzmysie.pl/por...k-dla-pacjenta/
_________________ Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
Choroba moim nauczycielem, nie panem.
Andrzeju, napiszę Ci na przykładzie mojego męża, który przechodził leczenie radykalne składające się z radiochemioterapii, to było najbardziej obciązające, wtedy czuł się bardzo żle, natomiast samą radioterapię znosił znacznie, naprawdę znacznie lepiej niż samą chemioterapię.
Pozdrawiam serdecznie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum