Dostałem skierowanie na markery, ale do centrum onkologii we Wrocławiu, więc raczej tylko tam mogę je wykonać. Wykorzystam je, kiedy będę następnym razem we Wrocku. Bardziej mi się opłaca dwukrotnie zrobić prywatnie markery, niż gonić autem do CO.
Czy jest możliwość wykonania markerów w "zwykłym" laboratorium po skierowaniu od onkologa? Czy tylko specjalne placówki mogą wykonywać takie badania w ramach kontraktów z NFZ? Od lekarza pierwszego kontaktu otrzymałem informację, że markerów nikt mi nie sfinansuje i muszę za nie płacić...
W trakcie tych lat kontroli, uzbiera się tych wyników... Dla mnie to dziwne, że muszę je wykonywać "prywatnie"
, skoro co miesiąc znaczna część z wypłaty idzie na "składki zdrowotne"
Jeszcze w listopadzie okres oczekiwania na badanie TK nie był dłuższy niż dwa tygodnie, więc mam cichą nadzieję, że i tym razem będzie podobnie
[ Dodano: 2011-01-23, 18:34 ]
P.S. dziękuję za pozdrowienia, Ty też pozdrów swoje skarby:-) spokojnej i przespanej nocy;)
[ Dodano: 2011-01-23, 19:19 ]
Mam jeszcze jedno pytanie dla znawców tematu:
Czy nie ma możliwości wystawienia jakiegoś "stałego" skierowania na wykonanie markerów (BHCG, AFP i LDH), które mogło by być wykonywane w "zwykłym" laboratorium???