Napisałam że wg mnie, ale także że nie mam wiedzy w tym temacie. Powiększone węzły chłonne mogą także oznaczać co innego. Najlepiej poczekajmy aż wypowie się ktoś mądrzejszy ode mnie
claudia396@wp.pl, najlepiej będzie jeżeli wkleisz wyniki w całości. Podajesz szczątkowe informacje, a żeby cokolwiek powiedzieć musimy wiedzieć jaki jest przebieg diagnostyki/leczenia od początku. Jeżeli masz taką możliwość to przepisz wyniki a na pewno ktoś podpowie, doradzi, pokieruje. Na forum naprawdę można uzyskać wiele cennych informacji, podpowiedzi których w szpitalu nikt ci nie udzieli> jednak musimy wiedzieć w jakim kierunku Cię pokierować.
A wg jakiego schematu ma być chemię?
witam . moje pytanie brzmi czy jest możliwość wyleczenia raka niedrobnokomorkowego IIIA radykana radioterapia? chora była poddana chemioterapii przygotoiwujacej do operacji guz dużo się zmniejszyl niestety po otworzeniu lekarze stwierdzili ze jednak nie dadza rady wyciac pluca bo guz jest za blisko tchawicy dalszym leczeniem ma być radioterapia radykalna
[ Komentarz dodany przez Moderatora: absenteeism: 2013-09-18, 07:44 ] Masz już swój wątek na Forum - nie ma potrzeby zakładać kolejnego, i jest to niezgodne z Regulaminem.
Wątki scalone.
czy jest możliwość wyleczenia raka niedrobnokomorkowego IIIA radykana radioterapia?
Radykalna radioterapia, jest stosowana z założeniem wyleczenia jej celem jest całkowite zniszczenie chorobowo zmienionych komórek.
Trwa ona najczęściej 6-7 tygodni – podawana jest standardowo pięć dni w tygodniu.
pozdrawiam
_________________ "Odnajdź w sobie zalążek radości, a wtedy radość pokona ból"- R. Campell
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum