Złapałam ją szybko za rękę a ona coraz ciszej, wolniej, wolniej aż przestała oddychać. O 6.45 odeszła. Moja kochana mamusia już nie cierpi,ale jej nie ma...
Obudziłam męża, powyciągaliśmy wenflony, cewnik, umyłam ją ubrałam o 10. przyjechał lekarz. Pozałatwialiśmy wszystko, pogrzeb w czwartek o 15.00.
NIe wiem skąd w Tobie tyle siły.
Oby mi jej - gdy przyjdzie na to czas - też tyle wystarczyło.
Bardzo, ale to bardzo Wam wszystkim dziękuję.
To dzięki temu forum czułam się silna gdy byłam słaba.
To dzięki Wam mogłam wszystko przetrwać opiekując się mamą.
Baaardzo mi jej brakuje.
W dzień pogrzebu o 18.00 zadzwonił alarm w telefonie- czas na kolejną dawkę morfiny.
Jednak już nie trzeba morfiny, nie trzeba tlenu, już ją nic nie boli. Wiem to- mimo wszystko nie jest mi lżej.
Łapię się na tym że chcę do niej zadzwonić i powiedzieć coś co akurat w danej chwili jest ważnego ale po drugiej stronie - cisza.
Łapię każdy strzęp wspomnień związanych z mamą i odtwarzam od nowa, celebruję, układam i zapamiętuję na nowo.
W domu cisza ja mimo to słyszę odgłosy koncentratora, oddech mamy ciężki i chrapliwy, czuję mocz z worka cewnika na przemian z perfumami mamy - chanel. Jak długo tak będzie? Jej śmierć nauczyła mnie, mojego brata (jednego z dwóch) i moją siostrę miłości do brata i siostry. Nigdy tego nie pielęgnowaliśmy. Dzięki mamusi, jej chorobie zbliżyliśmy się wszyscy do siebie.
Wiemy, że każdy dzień dany jest nam tylko raz.
Kasiu, mojej mamy nie ma już 5 lat a ja dopiero nie dawno skasowałam jej numer z pamięci mojego telefonu. Są chwile, że siadam sama w pokoju i oglądam zdjęcia z pogrzebu a wtedy nadal płacze i płacze. Ale to pomaga. Dużo ludzi pisze, że czas leczy rany ale to nieprawda, po prostu przyzwyczajamy się do tego faktu ponieważ wiemy, że i tak nic tego nie zmieni. Ja przetrwałam dzięki mojemu mężowi i córce gdyby nie oni byłoby mi bardzo ciężko.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum