Podaje się, że 60-70% przypadków nowotworów wywołana jest przez czynniki środowiskowe, w których żyjemy.
Gdzie się podaje, i co rozumiesz przez czynniki środowiskowe? Mam nadzieję, że nie chodzi o palenie papierosów i picie mocnego alkoholu, ani o czyszczenie reaktorów łopatą, co jest samodzielnym czynnikiem kancerogennym...
_________________ Każdy ma swoje walety i zady
THINK BEFORE YOU SAY SOMETHING STUPID
Więc mój mąż mając grupę B-,w rodzinie bodajże pradziadek tylko miał raka czyli wnioskuję że mój mąż raka mieć nie powinien a jednak i jeszcze tak rzadkiego,tak ciężkiego do wykrycia...
A moich trzech znajomych mających rzadką grupę A Rh- ujemny zginęło ostatnimi laty w wypadkach komunikacyjnych.. po prostu weszli pod auto. Czy mogę stwierdzić, że osoby mające tę grupę krwi są bardziej narażone na śmierć pod kołami auta?
_________________ www.rjforum.pl - Nowotwór jądra to nie wyrok! Masz wątpliwości? Dowiedz się więcej!
Myślę, że wpływ księżyca też może mieć na to wpływ...
I ruchy tektoniczne (najbardziej narażani jesteśmy na Śląsku nomen omen, bo czasem aż kieliszki mi drżą w witrynce).
_________________ „Żółw musi być aż tak twardy, bo jest aż tak miękki”. St.J.Lec
Lider czerwonej kreski./Kuba Wojewódzki (tego forum).
Spotkałem się z takimi opiniami w internecie, że ludzie z grupą krwi A i AB częściej chorują na nowotwory niż ludzie z grupami 0 i B. Czy oficjalna medycyna wypowiada się na ten temat?
ETIOLOGIA RAKA ŻOŁĄDKA
CZYNNIKI GENETYCZNE
•częstsze występowanie raka żołądka:
- rodziny z dziedziczną mutacją w obrębie
genu TP53 (zespół Li−Fraumeni) lub genu
BRCA2
- zespół Lynch (HNPCC - hereditary
nonpolyposis colon cancer)
- inne zespoły polipowatości przewodu
pokarmowego (polipowatość rodzinna,
zespół Peutza−Jeghersa)
- posiadanie grupy krwi A
wytłuszczenie w tekście jw. moje.
Wpada jeszcze wspomnieć, że wykład ten przygotowano w Katedrze Onkologii Akademii Medycznej, Wrocław 2008 w ramach narodowego grantu: „MODYFIKACJA I WDROŻENIE PROGRAMU NAUCZANIA ONKOLOGII W POLSKICH UCZELNIACH MEDYCZNYCH”
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum