Jarek jak na razie czuje się w miarę ok.Właśnie leży na oddziale i czeka na chemię.Ja jak się czuję ?hmmm jakoś trachnęły mi plecy od dźwigania Dawida i nie mogę ruszać głową.Zobaczymy jak będzie się czuł po chemii.
Jestem,nie ma dobrych wieści to co pisać.Nogę odejmuje ,bo są nacieki na nerwy.Dalej chemia schemat BOLD .Bardzo jest słaby wejście po schodach to wyczyn.Wyskakują guzki pod skórą,tam gdzie węzły też coś wyskakuje widoczne jako guzki.Dostał plastry Transtec 35 ale straszne zaparcia były i zmienione zostały na tabletki.Boli opłucna , szczególnie w nocy powietrza złapać nie może .Strasznie senny spał by 24 na dobę .Po zakończeniu chemii TK .No to chyba tyle.
Przykro mi, że mu się pogorszyło. Najwazniejsze jest teraz, żeby mu doraźnie pomagać.
Bądź dzielna.
[ Dodano: 2014-09-17, 13:32 ]
jeszcze mi przychodzi do głowy, jeśli jest tak słaby i śpi to może zapiszcie się do domowej opieki lekarskiej. Będziesz miała lekarza czy pielęgniarkę na zawolanie w razie gdyby go bolało bardziej.
Trochę lepiej się czuje małżonek,ale tam gdzie siądzie by spał:)ma dobrze dobrane leki ,nie odczuwa bólu.Chemia następna w przyszły piątek .6.10 będzie TK .Rozmawiałam z fajną onkolog była pod wrażeniem że tak młoda osoba z tak rozsianym czerniakiem jeszcze funkcjonuje . Leki przeciw bólowe powodują straszne zaparcia
Bardzo dobrze przeczyszczają leki, które stosuje się w oczyszczaniu jelit przed badaniem jakim jest kolonoskopia. Ja nie wiem, czy można je stosować przy takich zaparciach jak ma Jarek, ale może zapytaj lekarza. Mój tato też bardzo się zmagał z zaparciami więc wiem jak bardzo są dokuczliwe.
Można problem w tym, że Fortrans jest na receptę. Bez recepty dostaniesz Forlax, też skuteczny.
_________________ "Zobaczyć świat w ziarenku piasku, Niebiosa w jednym kwiecie z lasu. W ściśniętej dłoni zamknąć bezmiar, W godzinie - nieskończoność czasu." - William Blake -
Ja na szczęście po morfinie i żelazie nie mam zaparć, ale na początku leczenia przeciwbólowego się zdarzyły. Nie wiem co n to Madzia , ale ja ratowałam się wlewkami doodbytniczymi Enema. Kilka minut do pół godziny jeśli wytrzymałam tyle załatwiałam się bez problemu.
P.S. Madziu a od kiedy Fortrans jest na receptę? Dwa miesiące temu kupowałam go tacie przed kolonoskopią. Kupiłam mu tylko dwie saszetki ( w opakowaniu są cztery), bez recepty? Coś się zmieniło w tym zakresie?
Pozdrawiam Gabi
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum