ana_tana,
Jeśli Tata ma skierowanie na BAC to znaczy, że lekarz ma jakieś podejrzenia co do stanu węzłów chłonnych - oznaczanie i wycinanie wartownika natomiast robi się gdy węzły są niepodejrzane. Czyli albo jedna procedura albo druga - co jest dokładnie napisane na skierowaniu?
Tata ma skierowanie na BAC węzłów lewej pachy i oznaczenie węzła wartownika. Ma przyjechać na jeden dzień do szpitala. Stąd raczej nie bedzial wycinanego węzła. Niemniej to chyba dziwna procedura... Co o tym sądzić?
Proszę o interpretację (w załączeniu wyniki).
Tata ma skierowanie na radykalizacje miejscowa plus SNB dołów pachowych - co znaczy?
Z góry dziękuję za pomoc.
Witaj, niestety moja mama przegrała walkę z czerniakiem..
Skonsultuj się z prof. Rutkowskim z COI na Ursynowie. Na Waszym miejscu wykonałabym badanie mutacji BRAF.
Pozdrawiam
3mam kciuki
hmm...
nie rozumiem, lekarz powiedział, że nie jest źle
chyba powiedziałby, że konieczna jest badanie na BRAF?
samemu też można powiedzieć, że chce się mieć nadanie na BRAF?
Nam w Łodzi też nikt nie zlecił tego. Na podstawie badania mutacji BRAF lekarze będą wiedzieli jaka terapię podać. Czerniak czasem latami jest uspiony. Więc spokojnie. Konsultuj się z kilkoma lekarzami, nie ufaj jednemu. Z doświadczenia wiem, że należy naciskać na lekarzy, sami z siebie tylko podstawy robią. Moja mama po wycięcia pierwotnego, węzeł wartowniczy miała czysty, a jednak zrobił przerzut.niekiedy ludzie z czerniakiem żyją wiele lat, traktują go jako niechcianego gościa. Każdy przypadek jest inny. Jednak schemat leczenia na NFZ ten sam. Gdybyś miała pytania zapraszam na priv
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum