Uff ... no jestem po wizycie w CO ... spędziłem 8 godzin przed gabinetem teraz czekam na wynik badania genu BRAF. Jeżeli dobrze zrozumiałem to mam mglistą szansę na udział w badaniu klinicznym, oczywiście po spełnieniu kilku warunków lub też leczenie tradycyjne czyli chyba "chemia"? Ale wcześniej będzie przeprowadzone badanie obrazowe, bo jeszcze takiego nie miałem. Zobaczymy, czy pojawiły się przerzuty .
Czerniak złośliwy, Clark III, naciek 9 mm
Melanoma epithelioides partim fusocellulare typus nodularis cutis, exulcerans, T4bN1aM0
» Mój wątek na tym Forum «
Już wiem ... mam mutację w genie BRAF, tylko w CO-I jeszcze sie nie rozpoczęło badanie kliniczne i nie bardzo wiadomo kiedy się rozpocznie procedura przedłuża się. Nie wiem co robić ... hm ? czekać cierpliwie (jak długo?)... czy próbować w Koninie bo tam podobno jest prowadzone to badanie albo poddać się chemioterapii ? Do tego jeszcze mój lekarz zaproponował mi zrobienie badań obrazowych TK i RM w przyszłym tygodniu mam uzyskać informację o terminach tych badań. Myślę, że najpierw trzeba zrobić te badania.
Jarek jeszcze nie ma wyniku,też nam wspominali wcześniej o koninie a teraz zblokowani przez wynik jesteśmy buuu.Z tego co wiadomo przed rozpoczęciem badań jeżeli chodzi o te spowodowane mutacją to najpierw serwują chemię chyba że znowu coś pokręciłam.
Już wiem ... mam mutację w genie BRAF, tylko w CO-I jeszcze sie nie rozpoczęło badanie kliniczne i nie bardzo wiadomo kiedy się rozpocznie procedura przedłuża się. Nie wiem co robić ... hm ? czekać cierpliwie (jak długo?)... czy próbować w Koninie bo tam podobno jest prowadzone to badanie albo poddać się chemioterapii ?
Mógłbyś jednocześnie umówić się w Koninie na konsultacje. Wynik mutacji jest pozytywny więc z masz szansę również tam, jeśli maja jeszcze miejsca. Jeśli nie najlepszą opcją jest cierpliwe czekanie na terapie inhibitorem. Chemioterapia w tym przypadku absolutnie nie jest wskazana. Nie warto osłabiać organizmu lekiem o niskiej skuteczności. Ponadto może Cię to zdyskwalifikować z udziału w badaniu lub / i jeszcze bardziej oddalić perspektywę leczenia inhibitorem.
mm0nika80 napisał/a:
Z tego co wiadomo przed rozpoczęciem badań jeżeli chodzi o te spowodowane mutacją to najpierw serwują chemię chyba że znowu coś pokręciłam.
Chemioterapia jest stosowana jako lek przed leczeniem ipilimumab.
Kynek napisał/a:
Do tego jeszcze mój lekarz zaproponował mi zrobienie badań obrazowych TK i RM w przyszłym tygodniu mam uzyskać informację o terminach tych badań. Myślę, że najpierw trzeba zrobić te badania.
.
To bardzo dobrze, w końcu będzie można określić stopień zaawansowania choroby. Ponadto jest to niezbędne , aby później porównywać efekty leczenia inhibitorem.
W mojej opinii powinieneś w pierwszej kolejności dopytać o ewentualne leczenie w Koninie.Niestety w leczeniu najgorsze jest to oczekiwanie i niepewność dlatego trzeba uzbroić się w cierpliwość i wybierać dla siebie najlepsze opcje leczenia a nie te szybko dostępne.
Pozdrawiam serdecznie.
Pozostawiam bez komentarza... oto terminy moich badań:
TK 8.10.2012
MG 23.10.2012
ale chyba nikogo tutaj tym nie zaskocze... prawda... takie życie
Spoooko poczekam, tylko niech mi który potem powie, że trochę za późno... zresztą i tak trzeba kiedyś umrzeć
Paskudny mam nastrój... sorry... przejdzie mi niebawem
Kurde długo się czeka.Jarek nie ma zmutowanego genu.Rozpoczynamy chemie czekamy tylko na list od doktorki z sugerowaną chemia i zaczynamy.Wcześniej tk i po chemi też tk.Jeżeli chemia nie przyniesie rezultatów starania o leczenie lekiem tym którego nikt nie dostał ehhh.Powodzenia i nie smutkaj się
Kynek,
Spróbuj badania wykonać prywatnie. Fakt - kosztuje. Pamiętaj, że musisz mieć skierowanie, choćby od lekarza z rejonu.
_________________ "Zobaczyć świat w ziarenku piasku, Niebiosa w jednym kwiecie z lasu. W ściśniętej dłoni zamknąć bezmiar, W godzinie - nieskończoność czasu." - William Blake -
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum