Witam, jestem nowa na forum i niestety nie do końca umiałam znaleźć taki temat.
Jestem świeżo po usunięciu 4 znamion. Wszystkie znamiona oglądał onkolog i nie stwierdził nic niepokojącego. Jednak chcę mieć pewność, że przy badaniu histopatologicznym nie będzie pomyłki.
Stąd moje pytanie- czy macie jakieś sprawdzone laboratoria, gdzie faktycznie są dobrzy fachowcy? Myślałam nad Wrocławiem lub Poznaniem. Obecnie jadę zawieźć do Ostrowa Wielkopolskiego, ale laboratorium nie ma zbyt ciekawej opinii i mimo wszystko wolę sprawdzić w innym miejscu również.
Za wszelką pomoc, będę bardzo wdzięczna.
Witaj myah
Ogladanie a badanie to sa 2 rzeczy
Dobrze ze chcesz miec pewnosc.
Nie znam odrebnego laboratorium specjalizujacego sie w badaniu znamion ,wiec skoro wspomnialas o Poznaniu to moze w WCO ul Garbary ?Tam ja mialam wycinane i badane.
Będę w czwartek na Garbarach, więc bym może zaniosła. Tylko nie jestem pewna, czy badają wycinki czy tylko fragmenty u nich wycinane?
[ Komentarz dodany przez Moderatora: marzena66: 2016-07-04, 19:00 ] Nie ma potrzeby cytowania poprzednich postów w całości, zajmują niepotrzebnie miejsce.
Nie polecam WCO, mojej mamie źle przebadali próbki i nie wykryli czerniaka, dopiero po kilku latach kiedy dostała przerzuty okazało się, że był czerniak i jeszcze próbowali ukryć wynik powtórnego badania
Jeśli coś się chcę konsultować to sie szuka konkretnego lekarza., nie laboratorium.
Zmiany melanocytarne ( pieprzyki) mozna konsultowac u kazdego specjalisty patomorfologii .- można wysłać swoje preparaty. Specjalistami uznanymi w środowisku które diagnozuje trudne przypadki są np.. Dr Grzegorz Dyduch z Krakowa, prof. Nasierowska-Guttmeier z Warszawy, Prof. Radzislaw Kordek z Łodzi.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum