Wkazdym razie moich lekarzy mitozy nie interesowaly. Spodkalam tez Pania w poczekalni ktora miala III Clark ,breslow 0,5mm i brak reszty danych w wynikach hp (ogladalam wyniki) i lekarze z CO Krakow zrobili jej tylko docinke blizny bez oznaczenia wartownika nie wiedzac czy miala 1 czy 25 mitoz.
A kiedy miałaś rozpoznanego czerniaka bo z tego co gdzies tam czytałem dawniej podziału mitoz nie podawali ale od któregos roku histopatolodzy zaczeli podawac
21 miesiecy temu. Byly juz mitozy bo odplatnie przebadalam bloczki jeszcze raz i wtedy dowiedzialam sie ze mam 1 mitoze a jeszcze gdzie indziej widzieli 3 mitozy.
Pewno tak, tylko chodzi mi o to ze jak bym nie wiedziala o ilosci mitoz to postepowanie byloby takie same jak do tej pory. Rokowania rokowaniami a choroba i tak postapi jak zechce. Studjujac przyklady z forum stwierdzilam ze czesto przerzuty mialy osoby np bez owrzodzenia zmiany a to niby jest ta lepiej rokujaca wersja.
No ja niestety miałem z owrzodzeniem ilość podzialu mitoz tez jest wysoka i niestety sa przerzuty pamiętam słowa lekarza kiedy moja matka zapytala o szanse odpowiedział" ze spotkał się z takim tyem nowotworow gdzie nawet wykryty we wczesnych stadiach potrafił przerzutowac a pacjenci z zaawansowanym rakiem zyją do dziś"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum