Dzień dobry
Proszę o pomoc kompetentne osoby, bo już nie wiem, gdzie powinnam szukać porady. Przepraszam jeśli to nieodpowiedni dział, ale nie bardzo wiem, gdzie powinnam zadać pytanie. Otóż mama ma diagnozę z Krakowa - guz niezłośliwy naczyniówki oka: wg klasyfikacji D31.3 Obecnie jest pod obserwacją, kontrola USG co 2 miesiące, w przypadku wzrostu zmiany - brachyterapia.
Od tygodnia mama przebywa w sanatorium w związku z osteoporozą, do którego wzięła komplet papierów, tych z leczenia okulistycznego również. Okulistka nie widziała przeciwskazań do wyjazdu, tak samo lekarz prowadzący w sanatorium po zapoznaniu się z dokumentacją.
Planowane zabiegi, które nie są masażami to ultradźwięki oraz naświetlania IR okolic biodra. I tutaj pojawiają się moje i mamy wątpliwości, czy jednak takie zabiegi są bezpieczne. Na naświetlanie mama nie poszła, na ultradźwiękach była tylko dwa razy, bo stwierdziła, że jednak to ponownie skonsultuje z lekarzem. Problem w tym, że lekarz w sanatorium będzie dopiero za 2-3 dni. Mimo wszystko bardzo zależałoby mi na opinii czy takie zabiegi są bezpieczne? Oczywiście szukałam wiadomości w internecie, jednak wiem, że tutaj piszą osoby z dużym doświadczeniem, stąd moja prośba o pomoc.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum