Autor |
Wiadomość |
Temat: Nowotwór nasady jezyka z przerzutami do węzłów chłonnych |
Gazda
Odpowiedzi: 313
Wyświetleń: 128539
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2012-12-30, 19:22 Temat: Nowotwór nasady jezyka z przerzutami do węzłów chłonnych |
Skutki uboczne możemy odczuwać do końca życia Krzysztofie... |
Gazda
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2012-12-12, 20:54 Temat: Nowotwór nasady jezyka z przerzutami do węzłów chłonnych |
Nie myślałeś o wykonaniu badania PET? |
Gazda
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2012-05-21, 14:15 Temat: Nowotwór nasady jezyka z przerzutami do węzłów chłonnych |
Nie należy popadać również w paranoję... bo łatwo zapominamy, że drobne nieraz rzeczy potrafią sprawić dużo przyjemności, że kapuśniaczek (pyszny) nie zabije, a skoro jego jedzenie nie sprawia bólu, to można chyba go jeść ile wlezie. Jeszcze nie słyszałem, że od kapuśniaka można dostać raka, albo spowodować wznowę...
Jeśli komuś jedzenie nie podrażnia przełyku, to chyba już może jeść wszystko... |
Gazda
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2012-03-17, 20:12 Temat: Nowotwór nasady jezyka z przerzutami do węzłów chłonnych |
Gusia napisał/a: | Teraz tylko piwko , bo rzekomo po nim ma więcej śliny. |
To zupełnie tak jak u mnie |
Gazda
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2012-03-17, 19:47 Temat: Nowotwór nasady jezyka z przerzutami do węzłów chłonnych |
kmis757 napisał/a: | Mam pytanie: Czy po chemioterapii - radioterapii miał ktoś z Was kłopoty ze stawami. Mi wysiadają barki (ból i mdlejące ręce), bolące łokcie, kłopot ze wstaniem z przysiadu przez bolące kolana. Czy to może tylko z braku ruchu - ale jak do tej pory było być aktywnym po tym wszystkim. Jakaś porada? |
Chyba każdy z nas miał problemy ze stawami. Lekarze z reguły twierdzą, że nie jest to problem onkologiczny. Po jakimś czasie to mija. Myślę, że to jakiś przesunięty w czasie efekt uboczny chemioterapii.
kmis757 napisał/a: | A co Wy sądzicie o Oleju Lnianym i jego właściwościach zdrowotnych - może niepotrzebnie ja się tak oliwię |
No to na pewno nie szkodzi. Ale wiesz... W szpinaku też jest sporo żelaza, ale co z tego, skoro jest nieprzyswajalne... to trochę jak z kwasami omega w oleju lnianym. Trochę tego przyswajasz, ale i tak więcej z ryb, a smaczniejsze. No i kwasy nie znikają z oleju nagle, na 90 dni od wyprodukowania, tylko stopniowo... Pijąc napar z siemienia masz pewność, że nic nie "wyparowało" i lepiej przyswajasz. Poza tym cena... Raczej nie odpowiada kosztom produkcji, reklamy, etc. Bo na rynku (polskim) jest nieoczyszczony olej ukraiński sprzedawany do oliwienia overlocków i rusznikarzom za śmieszne pieniądze... Afera "solna" wybuchła, i kto wie? Może doczekamy się i "budwigowej"... |
Gazda
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2012-03-16, 21:36 Temat: Nowotwór nasady jezyka z przerzutami do węzłów chłonnych |
Jesteśmy z Tobą... trzymaj się cieplutko... |
Gazda
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2012-02-03, 13:05 Temat: Nowotwór nasady jezyka z przerzutami do węzłów chłonnych |
Szczęściarz... ja do tej pory nie mogę dojść do ładu z białymi krwinkami i płytkami. Mam nieco ponad połowę minimum normy... |
Gazda
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2012-01-11, 17:44 Temat: Nowotwór nasady jezyka z przerzutami do węzłów chłonnych |
Zwiększyła się suchość? A nie masz przypadkiem lekkiej infekcji? Zawsze jak mam katar, częściej oddycham ustami, i w gębie zasycha, a w nocy to po prostu masakra... Przy okazji też drapie w gardle, i przełyk jest jakby wyłożony papierem ściernym
Minie to razem z katarem. |
Gazda
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2011-12-18, 12:44 Temat: Nowotwór nasady jezyka z przerzutami do węzłów chłonnych |
Ja wiedziałem że tak będzie |
Gazda
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2011-12-11, 12:52 Temat: Nowotwór nasady jezyka z przerzutami do węzłów chłonnych |
Czuję się dobrze . Z nosa mi się tylko leje... Opis który prezentujesz jest dokładny, ale szczerze powiedziawszy nie wiem czy o to chodzi, bo ja swojego planu nawet nie widziałem, a Kraków dosłał go do Gliwic tuż przed ostatnim naświetlaniem CyberKnife... |
Gazda
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2011-12-10, 20:04 Temat: Nowotwór nasady jezyka z przerzutami do węzłów chłonnych |
Jeśli masz dobre kontakty z lekarzem prowadzącym, to wyciągnij plan naświetlań (tych które miałeś). O ile okaże się, że musisz zostać "doleczony" (a mam nadzieję, że nie), to bardzo, ale to bardzo ułatwi pracę lekarzom z Gliwic. Z tym, że uprzedzam, plan jest dokumentem wewnętrznym, i nie jest łatwo go wyciągnąć. Dzięki planowi będzie wiadomo, ile Gy dostałeś na dany obszar, i ile jeszcze maksymalnie możesz dostać. |
Gazda
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2011-12-10, 01:10 Temat: Nowotwór nasady jezyka z przerzutami do węzłów chłonnych |
A możesz odsłonić rąbka tajemnicy? Jakie są wyniki? |
Gazda
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2011-12-09, 00:07 Temat: Nowotwór nasady jezyka z przerzutami do węzłów chłonnych |
Kiedy wyniki Przyjacielu? |
Gazda
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2011-11-16, 08:53 Temat: Nowotwór nasady jezyka z przerzutami do węzłów chłonnych |
Ahoho... pomidorki to ja mogłem zacząć jeść po pół roku od naświetlań. Cztery miesiące po dałem radę piwo wypić, a wino do tej pory muszę z wodą mieszać. Na początku myślałem, że grzybica spowodowana jest spadkiem ilości białych krwinek, ale po neupogenie miałem ich ponad 4k, i miałem grzybicę. Potem mi spadły do 2k, i jak zacząłem normalnie jeść (oprócz owoców), to dopiero wtedy mi przeszła... Z owoców tylko banany mogłem jeść, ale i tak nie jadłem, bo mi smakowały jak słodzone kartofle... Nystatyną smarowałem paszczę zawzięcie, wierząc w jej działanie, ale i tak grzybica przeszła dopiero po przejściu na normalną dietę... Troszkę mnie pocieszał opis zawiesiny, a zwłaszcza to, do czego oryginalnie służy, i być może dlatego tak chętnie pchałem to do gęby |
Gazda
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2011-11-14, 15:36 Temat: Nowotwór nasady jezyka z przerzutami do węzłów chłonnych |
U mnie z grzybem poradziła sobie nystatyna. Dopóki miałem grzybicę - nie miałem smaku... |
|