Zgadza się maniu, jeszcze stawiają ograniczenie co do wielkości ogniska z ograniczeniem do max 2 zmian. :( Maniu 3mam za Ciebie kciuki i podziwiam, że dajesz sobie radę w tak trudnej sytuacji, jestem w Twoim wieku i też mam małe dziecko i nie wiem co bym zrobiła na Twoim miejscu. Powodzenia!
_________________ Tato - mój Anioł 01.05.1949-04.11.2015 - Kocham Cię, nie mówię żegnaj, a do zobaczenia!
Mam pytanie w związku z terapia nexavarem u mojego Taty.
Po 6-ciu tygodniach zażywania leku, Tata- powiem skromnie- niknie w oczach....
Bardzo schudł, pomimo tego że je w miarę normalnie, mówi że przestaje czuć smak potraw.
Nie ma biegunek ani wymiotów.
Czy ktoś ma takie dosiwdczenia? Chodzi mi zwłaszcza o to chudnięcie. Aha tata stał się też drażliwy..
ja tez zjechałam strasznie w wagi chyba z 8 kg po odstawieniu nexawaru od razu w 1 tygodniu przyrobiłam prawie 2 kg tylko że jakoś zabardzo jeśc nie mogłam tzn jadłam wszystko ale mniej i biegunki miałam
Marynka, mój Tata nie chudł, ale również przez dłuższy czas nie czuł w ogóle smaku potraw.
A że jest drażliwy, to chyba nie ma się co dziwić...na to akurat to raczej całokształt wpływa...
ale w ulotce i skutkach ubocznych również napisane jest chudnięcie... ale jak piszesz że tato jest zrezygnowany to pewnie dlatego mizernie wygląda jeszcze ta pogoda napewno nastroju nie poprawi ale trochę wiary i cos na poprawę humoru... u mnie to działa tak robić wszystko i nie myślec o tym trzeba się czyms zająć ale długi wieczory i tak robią swoje i wraca się do tego... ja przy nexawarze z 54 zleciałam do 46 już teraz pod koniec nawet pojawiało się 45....
Rozumiem czyli to zupełnie inna sprawa.Interesują mnie jednak skutki uboczne przyjmowania leku. Mój tata chudnie i nie wiem dlaczego.
Myślę że to bardziej jego psychika- jest kompletnie zrezygnowany.
Dziękuje za odpowiedz i pozdrawiam
Aha co to znaczy 10 cykl ? ( cykl to 3 miesiace?)
10 cykl- 10 miesiąc
Skutki uboczne u mojego Taty: zespół ręka-stopa, wypadanie włosów, brak apetytu, skoki ciśnienia, objawy te były nasilone przez pierwsze pół roku stosowania leku, od jakiegoś czasu są coraz mniejsze
No nie bierze nic. Stara sie po prostu jeść normalnie tyle że mama wprowadziła mu dosc scisłą dietę a ja mu to teraz staram sie wyperswadować.. może dlatego tak chudnie?
Jego wyniki wątroby na razie sa ok wiec sama watroba chyba nie powoduje chudnięcia?
Czytałam twój wątek- czy dobrze zrozumiałam że macie problem żeby dostawać Nexavar regularnie? Wiesz ze sa miejsca na swiecie gdzie Sorafenib kosztuje pare euro?
Tata wczoraj miał tk po 3 miesiacach Nexavaru. Bardzo boimy sie o wyniki...
Pani onkolog powiedziała tylko że jeśli Nexavar nie okaże się skuteczny to zostaje jedynie TAC.
Czy taki schemat może być skuteczny w przypadku hcc?
Tego własnie nie wiem. Dokładnie ujęła to " zostaje nam tylko taca" i moja mama nie wiedziała o co z ta tacą chodzi:)
Na szczęście po wczorajszym tk, jest dobrze- lekarka powiedziała że guz się nie powiększył więc byc może przez następne 3 mce mamy względny spokój. Mam nadzieję...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum