Cytuję wnioski PET: ( nigdzie nie ma zmian ogiskowych )
W badaniu PET przy użyciu SBG stwierdzono aktywny proces NPL w węźle chłonnym w okolicy zespolenia oraz podejrzane pobudzenie metaboliczne zmian resztkowych po zabiegu.
Jeśli dobrze rozumiem to wynik PET pokrywa się z histopatologią pooperacyjną i nie jest tak źle.
W poniedziałek jedziemy do Gliwic.
Ale tak w ogóle to nasza historia chyba nadaje sie do telewizji!!
Znajoma pani doktor nie chciała w ogóle z Tatą rozmawiać mówiąc wyniosłym tonem że nie był z nią umówiony, a chciał Tato tylko pokazać PET !!!
Wczoraj 12 godzin spędziłam w Koperniku chodząc od onkologów do radiologów konsultując Tatę z jeszcze jedym onkologiem wszyscy mówią że leczenie uzupełniające powinno już być dawno zakończone...
co z tego!!!
Czekaliśmy dziś za telefonem z kliniki chemioterapii UM, i nadal mamy czekać bo w poniedziałek lub wtorek mają dać odpowiedź czy podejmą się leczenia, a pisałam że w poniedziałek jedziemy też na konsultację do CO do Gliwic.
Jestem wściekła na nasz system na to że wciąż pytam na to że Tata tylko czeka i czeka a ja tylko jeżdżę tracąc czas...najbardziej cenny dla Taty...
Ale ja bym oddała już wszystko żeby go tylko przyjęli na ten oddział i rozpoczęli leczenie!!!!
Ten lekarz w Gliwicach jest ostatnią chyba naszą szansą...tylko czy znowu nie będzie to zbyt odległy termin na przyjęcie...
Ania
[ Dodano: 2012-05-19, 08:45 ]
Jeszcze chciałam tylko zapytać czy ktoś wie co oznacza podejrzane pobudzenie metaboliczne zmian resztkowych po zabiegu.
To znaczy cisza przed burzą?
Ania
[ Dodano: 2012-05-19, 15:15 ]
i jeszcze jedno pytanie.
Jak to jest w przypadku radioterapii, czy ta symulacja z 21 marca jest już nieważna? czy jednak można uwzględnić?
[ Dodano: 2012-05-19, 21:58 ]
......................................
.......................................