Rozumiem, natomiast nie oznacza to, że pacjent ma prawo roszczenia skierowań na wszelkie badania, jakie mu wpadną do głowy - często ze skierowaniami czy terminami badań jest źle, również miałam z tym do czynienia, ale i badania te wykonywać trzeba z głową i zgodnie ze wskazaniami.
Jestesmy po konsultacji terakochirurgicznej.
Niestety nie mozliwosci interwencji chirurgicznej, jako ze poza prawym plucem zaatakowane sa rowniez wezly chlonne. Pozostaje chemioterapia.
Wciaz czekamy na wyniki cytologii i hip stat. Po ich otrzymaniu mamy kierowac sie bezposrednio na onkologie.
Przyjecie nastepuje od razu, czy czeka sie na swoja kolej?
Nie pojmuje. 2-3 miesiace przy raku?
Rozumiem, ze badania typu PET sa malo dostepne, ale przyjecie do szpitala w takim terminie to jak czekanie na wyrok.
Nie ma żadnego minimalnego czasu oczekiwania typu 8 tygodni ani innego, może nie przyjmą Was od razu ale nie wydaje mi się, by okres oczekiwania miał być długi.
Zacznijcie już szukac ośrodka, który by Wam odpowiadał i próbujcie zorintowac się czy są kolejki.
Podzwonic, popytac w kilku ośrodkach.
Z której cześci kraju jesteście?
No niestety podaję przykład prawdziwy ze skierowania i po wizycie u onkolog a który to kwalifikuje do szpitala. Po napisaniu podania do szpitala udało mi się ten termin przyspieszyć, ale tak jest we Wrocławiu nie wiem skąd Ty jesteś.
Okolice Walbrzycha/Swidnicy. Wroclaw tez wchodzi w gre. Pytalem juz dzis w szpitalu ale babka w recepcji jest nowa i nie potrafila udzielic konkretnej odpowiedzi.
Teraz większośc chorych onkologicznie jest leczona ambulatoryjnie, włącznie z badaniami i podawaniem chemii.
Dopiero jak trzeba, żeby chory musiał by leczony w warunkach szpitalnych to onkolog go tam pokieruje.
We Centrum Onkologicznym wszystko zaczyna się w przychodniach,
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum