tak wszystko potwierdzone histopatologicznie usg pol roku po operacji czesciowa resekcja slinianki . od jakiegos czasu mam troche wyzej niz poprzednio guz do tego 3 w wezlach wszytsko to jest w tej operowanej stronie ( tak stwierdzil lekarz ogolny ) laryngolog powiedzial ze to nie jest normalne skierowalmnie ma mrt . dosc czesto czuje tam bol ale jestem dosc wytrzymala boje sie kolejnej operacji - czy moze mi jeszcze ktos powiedziec badania mam dobre czemu mam lekko podwyzszone mch ?
staram sie nie myslec zle poki co mam jeszcze troche czasu na nerwy mam miec 31.01 MRT pewnie bede wiedziala wiecej .kiedys powiedzial mi lekarz ze to nic zlego ale jak poczytam to wcale to nie takie fajne te slinianki
czy moze mi jeszcze ktos powiedziec czemu ma sie podwyzszone mch krwi ? kompletnie sie na tym nie znam Bardzo sie ciesze ze TYLE TU CIEPLYCH I MILYCH LUDZI -
[ Dodano: 2012-01-22, 22:02 ]
coz zadna choroba nie fajna ale jakie mamy wyjscie myslenie pozytywne
No widzisz... to dzięki temu Twoja krew jest przystosowana do osoby która lubi chodzić po górach
Aczkolwiek przez to drastycznie wzrasta szansa na udar... Zacznij dużo pić. O rzuceniu palenia nie napiszę, bo dopóki nie dostaniesz porządnie w dupsko to nie rzucisz...
_________________ Każdy ma swoje walety i zady
THINK BEFORE YOU SAY SOMETHING STUPID
ALE ROBIE tez cos dobrego cwicze intesywnie 3-4 razy w tygodniu , gory bardzo lubie ale jakos zawsze jak bylam nikt nie chcial isc na wieszy spacer -same leniuch
kiedys powiedzial mi lekarz ze to nic zlego ale jak poczytam to wcale to nie takie fajne te slinianki
No bo prawdę Ci powiedział: tumor mixtus jako taki to nie jest coś specjalnie mocno złego (nie licząc oczywiście operacji itd). Tyle, że potrafi wracać. Miesiąc po, pięć miesięcy, pięć lat, dwadzieścia lat, w ogóle...
Poza tym wcale to nie musi być wznowa: może to jakiś kamień w śliniance? Bo jak czytam to chyba teraz nawet nie miałaś robionego USG ślinianki.
przepraszam wiem ze ludzie maja wieksze problemy jak dziala MRT z uspieniem ?
[ Dodano: 2012-01-22, 22:31 ]
MIALAM kilka usg i 2 biosje jakis czas po operacji . nie chce mysle ze to znow cos ale teraz w sumie mam 4 guzy na szyi i troche to mnie martwi
MIALAM kilka usg i 2 biosje jakis czas po operacji
OK, ale bardziej mi chodziło o to czy miałaś robione USG po tym jak sobie znalazłaś te guzy.Trochę dziwne jest to, że od razu wysyłają na MRT bez zrobienia choćby najpierw USG.
Na USG by wyszedł stan węzłów i czy czasem to nie są kamienie.
lekarz larynglolog zobaczyl moja historie i stan obecny szyi i nie dyskutowal wcale tylko powiedzial MRT i spotykamy sie po badaniu . czyli to dziwne ze dostalam to badanie ?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum