Dzisiaj zastosowano 10 dawkę leczenia paliatrywnej chemii LeucovorinCa 33mg w 250ml 0,9%NaCl, 5Fu 680 mg iv
Zaskakujące wyniki:
początek chemii CEA - 867,71 ng/ml
dzisiejsze wyniki CEA - 70,62 ng/ml
początek chemii Ca 19,9 - 11 295,33 U/ml
dzisiejsze wyniki Ca 19,9 - 497,83 U/ml
ale to jeszcze nie wszystko:
wynik USG z 05.02.2014
Wątroba niejednorodna, powiększona W prawym palcie wątroby dwie zmiany o delikatnie podwyższonej echogeniczności z bezcechową otoczką o charakterze meta i wymiarach 8,4x5,8 cm oraz 5,4x6,5 cm. Drogi żółciowe nieposzerzone, pecherzyk żółciowy usunięty, loża wolna, rysunek naczyniowy wątroby prawidlowy Trzustaka prawidłowa, śledziona niepowiększona, nerki prawidłowe
wynik USG z dnia dzisiejszego 17.04.2014
Wątroba prawidlowej wielkości i echogeniczności bez zmian ogniskowych. Rysunek naczyniowy wątroby prawidłowy. Drogi żółciowe nieposzerzone, pecherzyk żółciowy usunięty, loża wolna, rysunek naczyniowy wątroby prawidlowy Trzustaka prawidłowa, śledziona niepowiększona, nerki prawidłowe
czy to jest progresja? możemy się cieszyć? czy za wcześnie na radość? choć ja jestem prze szczęśliwa jestem Dumna z mojej Babci że tak dzielnie wszystko znosi
Babcia dalej ospała ale po analizie z lekarzem leków przyczyną prawdopodobnie jest lek Torecan 2x1 dzisiaj go odstawimy i zobaczymy co dalej, martwią mnie jeszcze płytki krwi które spadły do 109 tys/ul podano babci delikatnie sterydy zobaczymy jak zareaguje
Jaki powinien być prawidłowy wskaźnik markerów? za 3 tyg zrobimy rtg płuc zobaczymy jak tam sprawy wyglądają
Do ślubu zostało 60 dni