Tak jak pisał awilem, w celu uzyskania tu na forum konkretnych i celnych podpowiedzi musisz zdobyć od mamy wyniki badań Twojego taty m.in. wynik badania histopatologicznego, przydatne też będzie przytoczenie danych o stanie zdrowia Taty jakie zawiera wypis ze szpitala. Choroba która dotknęła Twojego tatę dotknęła lub dotyka rónież wielu bliskich forumowiczów. Jesteśmy z Tobą w tych trudnych chwilach.
Myślę sobie, że z dnia na dzień Twój tata będzie mówił coraz lżej, będzie znajdował odpowiednie słowa. Mój Tato po usunięciu guza przerzutowego z główy przez pierwsze dni wymagał opieki innych w najprostrzych codziennych czynnościach, natomiast później wszystkie objawy ustąpiły i było ok.
Mam nadzieję, że choć u Was ta ochydna choroba nie zwycięży, życzę Wam tego z całego serca. Powodzenia i wszystkiego co najlepsze dla Twojego taty
Kasia
Bardzo dziękuje za analizę wyników badan i poświęcony na to czas, w każdym przez Pania napisanym słowie widzę nadzieje, ze będzie wszystko dobrze, wyniki PET już są, termin do odbioru mamy na poniedziałek 09.08. Wiec wstawię jak tylko je otrzymam. Jeszcze raz serdecznie dziękuje!
_________________ "Wiem... ze patrzysz na mnie z góry - Kocham Cie Tatko"
Marco - czytam z dużym podziwem dla dzielności Twojego ojca. Widzę, jak się o niego martwisz - i myślę sobie, że dla mnie najważniejsze - to co daje mi siły do chorowania jest okazywana przez rodzinę na każdym kroku życzliwość.
Mama wybiera się do Homeopaty, chce dla Taty jakieś wywary ziołowe, wszystko to na bazie naturalnej może to pomoże na polepszenie samopoczucia po chemioterapii, pierwszy dzień po drugiej chemii - Tata czuje się bardzo dobrze, dziś się dotlenia na działeczce Codziennie jest minimum 5h poza domem, w ogóle się nie meczy - i oby tak zostało ;]
Zrobiłem Tacie prezent kupiłem co zawsze chciał wykrywacz metali :D zaczyna swoja przygodę z szukaniem skarbów
ihaaaa jak coś znajdzie to się pochwale, chce zacząć od plaży... szukanie monet, biżuterii, lecz na razie za dużo turystów i trzeba czekać ;]
Pozdrawiam serdecznie
MarcoPolo tylko pamietajcie ze wszystkie preparaty, nawet te ziołowe podawane podczas chemioterapii musza byc skonsultowane z lekarzem, bo moga bardziej zaszkodzic jak pomóc. Moja mama tez piła swego czasu zioła ale w trakcie chemioterapii nie mogła ich pic bo lekarz nie pozwolił bo nigdy nie wiadomo jaka reakcje stworza w połączeniu z chemioterapia.
_________________ Są chwile, by działać i takie, kiedy należy pogodzić się z tym, co przynosi los. /Coelho Paulo/
Bardzo dobrze, że tacie dopisuje samopoczucie. To bardzo ważne. Trzymam kciuki za dobrą odpowiedź nowotworu na leczenie onkologiczne da to Wam jeszcze wiele wspaniałych chwil.
Pozdrawiam serdecznie
[komentarz dodany przez: MarcoPolo: 2010-08-19, 08:11 ]
PS: co do wykrywacza metali, wykopał jakieś stare połamane podkowy, stare zardzewiałe gwoździe, ;] ale zacięcie szuka dalej
Pozdrawiam
------------------------------
[komentarz dodany przez: MarcoPolo: 2010-09-10, 19:35]
A co do wykrywacza metali "jeszcze skarbów nie znalazł" tylko to co wspominałem w poprzednim poście, ale... będę pisał o postępach w poszukiwaniu
Tata jest po 4 Chemii, czuje się bardzo dobrze co Nas bardzo cieszy , problemy z wymawianiem nie zniknęły, pewnego dnia rozmawiając z nim odpowiadał mi na pytania z całkiem innej bajki :( co się okazało to było spowodowane przez 4 chemie i tylko w pierwszych dniach, później mówił ze słyszał jakieś echo, czyli jak mu mówiłem coś odpowiadał mi na pytanie wcześniejsze, do tej pory wie ze coś źle powie i stara się to naprawić ale czasem ciężko bo nie może doszukać się słowa. Dziś pojechał do Gdyni na naświetlanie Lozy, w szpitalu będzie jakiś czas (do miesiąca), jeszcze sami nie wiemy ile.
Pozdrawiam wszystkich
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum