Johanko KOchana:)
Jest reemisja, jak napisali lekarze:) zmiany zniknęły, bo nowotwór bardzo dobrze zareagował na leczenie chemią:) Na razie bitwa wygrana i oby jak najdłużej ten stan się utrzymał:) Życzę Wam tego z całego serca
chcę takie badanie załatwic dla mamy, dla nas najbliżej z placówek wykonujących PET jest Poznań.
Napisz proszę, jak wyglądały formalności, ile czekania, co z odpłatnością.
Funia, Tak, jak napisała absenteeism, skierowanie na PET wystawia lekarz. Nie ominiesz tego. Gdy już będzie skierowanie na to badanie, uzbroj się w cierpliwość, bo terminy jednak nie są błyskawiczne. Takie są realia, niestety:(
Pozdrawiam ciepło.
JustynaS1975, Buziak dla Ciebie wraz z podziękowaniami za miłe i dobre słowa. I przede wszystkim "mnóstwo do potęgi entej" (a co, sama wymyśliłam ) ZDRÓWKA!
Pilnie TK głowy (klatki piersiowej też).
To są najprawdopodobniej przerzuty do mózgu.
Spokojnie, jest leczenie. W tym wypadku powinna to być chemioterapia II linii, najpewniej oparta znowu na pochodnych platyny (DRP chemiowrażliwy, CR [complete remission], odpowiedź trwała długo). Można liczyć na ponowną remisję, również remisję w obrębie OUN.
Jeśli TK główki potwierdzi przerzuty - trzeba będzie również włączyć leczenie przeciwobrzękowe - objawy neurologiczne ustąpią dość szybko.
Jednak działać trzeba szybko.
ściskam mocno.
Widzisz nasze Madre głowy coś Ci podpowiedzą nie martw się na zapas Kochana. Wiem ze to łatwo mówić ale na pewno znajdzie się dla Was pomoc. wieżę że przed wami wiele dobrych dni, jak juz będą wyniki to i jakieś leczenie a będzie Ci łatwiej. Pozdrawiam Was serdecznie
[ Dodano: 2011-09-14, 20:11 ]
Boże wtórny analfabetyzm miało być wierzę a nie wieżę. Ale durna jestem
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum