Witam! Czy ktoś z obecnych na forum wspomagał leczenie sokiem, eliksirem z granatu ?
Co możecie na temat takiego eliksiru powiedzieć ? Czy może zaszkodzić ? Czy może jednak w jakiś sposób pomóc ?
Z góry bardzo dziękuję za wypowiedzi w tym temacie i serdecznie pozdrawiam.
_________________ Anelia
Jeśli wiara czyni cuda,trzeba wierzyć,że się uda !
Granat ogólnie działa antyoksydacyjnie. Zaszkodzić raczej nie zaszkodzi, pomóc też nie bardzo pomoże.
Sądząc po cenie, za jaką jest oferowany w aptekach, nie skusiłabym się na picie tego "wspomagająco", ale to tylko moje zdanie. Oczywiście niezależnie od wszystkiego należy przyjmowanie skonsultować z lekarzem prowadzącym.
absenteeism,dziękuję !
MI osobiście wydaje się,że cena nie jest aż tak wysoka porównując np. zwykłe soki z marketów zawierające mnóstwo innych substancji chemicznych- ale to jest oczywiście moje zdanie. Jedna butelka zawiera mnóstwo soku wyciśniętego z wielu granatów ,a więc jest to naturalny, skoncentrowany sok zawierający mnóstwo witamin. MOIM ZDANIEM za taką dawkę witamin warto wydać troszkę kasy, oczywiście ważne też aby to choć w jakimś stopniu pomogło.
Czy jest może na forum jeszcze ktoś ,kto mógłby mi coś jeszcze na ten temat napisać, czy ktoś z Was zafundował sobie taki wspomagacz i jak to wyglądało ?
_________________ Anelia
Linki ukryłam - w razie czego każdy sobie wygoogla.
Mówiąc wprost - gdyby coś miało hamować rozwój raka i niszczyć jego komórki, to byłoby powszechnie stosowane przez onkologów.
Ale oczywiście to osobisty wybór pacjenta. Jak mówię - taki soczek zaszkodzić nie powinien, więc to Wasz wybór (naturalnie za zgodą i akceptacją lekarza prowadzącego).
absenteeism, piszesz żeby pamiętać, że takie witaminy wspomagają także na tkankę nowotworową, ok. ale dlaczego w opisach wszędzie jest napisane,że ten sok hamuje rozwój raka i niszczy te komórki nowotworowe Czyli mam to zrozumieć w ten sposób, że to nie prawda, że jest to przereklamowane, i że jest to tylko taki chwyt marketingowy ?
[ Dodano: 2011-04-30, 22:03 ]
Ważna jest dla mnie każda odpowiedz czy podpowiedz, za którą oczywiście bardzo dziękuję!
_________________ Anelia
Prowadzone są badania nt. czy antyoksydanty mogą w jakiś sposób chronić przed rozwojem raka i być może w tej kwestii jakaś ich rola jest, natomiast przy aktywnej chorobie nowotworowej nie zadziałają one w takim stopniu, jak to opisuje producent - niszcząc raka.
Rozumiem, że też nie w takiej intencji chcecie ten preparat stosować - nie rezygnujecie z leczenia onkologicznego, a ten sok ma jedynie wspomagać terapię. W tym sensie, jeśli lekarz nie widzi przeciwwskazań, sok ten nie powinien być problematyczny.
Anelia, ja to myślę tak, że jeżeli byłby taki cudowny środek, gdzie nie tylko w tym eliksyrze z granata, ale także w innych faktycznie działanie byłoby takie, że niszczą komórki nowotworowe, to czy nie sadzisz, że wszyscy onkolodzy, wręcz by poroponowali, aby te specyfiki chorzy koniecznie kupowali ?
Z tego wynika, że to chwyt reklamowy.
Nam nie jeden, ale paru lekarzy nie polecali żadnych witamin.
pozdrawiam
_________________ "Odnajdź w sobie zalążek radości, a wtedy radość pokona ból"- R. Campell
absenteeism, Dziękuję za odpowiedzi:)
Chciałam jeszcze dodać, że oczywiście NIE rezygnujemy z leczenia onkologicznego. Sok ma jedynie wspomagać.
[ Dodano: 2011-04-30, 22:29 ] ela1, Masz jak najbardziej rację! ALE skoro są prowadzone badania i zadowalające wyniki, i do tego żadnych działań nie pożądanych (oczywiście w odpowiednim spożyciu) , niszczy to w jakiś sposób komórki nowotworowe lub hamuje rozrostowi takich komórek (w nie których przypadkach oczywiście) I SĄ TO 100 % witaminy, wyciśnięte z ogromnej ilości granatów- to dlaczego nie spróbować takiej kuracji ?! Nie mamy nic do stracenia, a choroba i tak już zaatakowała-niestety, a może jednak coś pomoże
_________________ Anelia
Anelia, niewątpliwie jesteś zagwostką dla kadry DSS , bo niby zgodna na leczenie konwencjonalne- szukasz wsparcia w niekonwencjonalnej medycynie .
Obawiam się że to droga donikąd
qwera, Mam siedzieć z założonymi rękami ? Gdzieś trzeba szukać, chociażby dowiadywać się !
"obawiam się że to droga donikąd"-na szczęście to jest tylko Twoje zdanie !
_________________ Anelia
qwera, Dzięki Tobie również życzę dużo szczęścia!
Jak już wyżej wspomniałam z leczenia nie zrezygnowaliśmy i dodam,że nie mamy zamiaru rezygnować! A w szukaniu jakiegoś wspomagacza, nie widzę niczego złego... tym bardziej,że jest to tylko eliksir z mega dużą ilością potrzebnych (chociażby przy tej chorobie,jak i wielu innych) witamin!
_________________ Anelia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum